Rejsetips til Aarhus

Rejsetips til Aarhus

Kortforsyningen.dk

Disclaimer: Disse rejsetips til Aarhus er skrevet i coronaland og bygger på mine erfaringer samt gode råd fra venner. Jeg ved ikke, om de pågældende restauranter, attraktioner m.m. er åbne denne sommer, så det er vigtigt, at du selv tjekker det, inden du tager afsted.

Så er det tid til næste rejseguide – denne gang med rejsetips til Aarhus!

Aarhus er Danmarks næststørste by og går ofte under navnet Smilets By, og det er da også en by, der har givet os mange gode minder. Vi har efterhånden holdt en del miniferier i det jyske, og vi kommer næsten altid forbi Aarhus. Det er ikke bare en vanvittig hyggelig by – der er også mange ting at opleve!

Seværdigheder

Man kan nærmest ikke sige Aarhus uden også at sige Den Gamle By. Et af de hyggeligste områder i byen og samtidig et sted, man sagtens kan besøge flere gange. Jeg holder meget af den ældste del af byen, men jeg synes også, det er sjovt, at området er blevet udvidet med bygninger fra 1800- og 1900-tallet.

En anden meget oplagt seværdighed er kunstmuseet AroS og de spændende udstillinger, de ofte har på programmet. Det er samtidig også en af byens meget ikoniske bygninger med den farverige glasgang på toppen.

Og apropos museer – lige syd for Aarhus ligger Moesgard Museum, der har udstillinger om menneskeheden – både de faste udstillinger om blandt andet jernalderen og stenalderen men også skiftende udstillinger. Vi så den fantastiske udstilling om Djengis Khan for et par år tilbage.

Jeg har også et godt øje til Steno Museet, som jeg desværre ikke har nået endnu. Det er et videnskabshistorisk museum med udstillinger og planetarium. Og ja, der er ting, man må røre ved og eksperimentere med, så det skulle også være børnevenligt.

Og har du børnene med, så er det oplagt at tage i Tivoli Friheden.

Du kan finde flere seværdigheder hos Visit Aarhus.

Åndehuller

Aarhus har mange fine åndehuller, hvis du synes, der bliver lidt for trangt ved åen. Prøv for eksempel at besøge Botanisk Have og Væksthusene og nyd de grønne, frodige omgivelser. Der er også en god legeplads til børnene.

Eller tag i Marselisborg Dyrehave, de grønne områder og stranden omkring Moesgaard eller gå en tur i området omkring DOKK1. Sidstnævnte har et vennepar også anbefalet til børn, da der er god plads og både spil, bøger, sofaer og puderum, der er gratis at bruge. Og nu vi er ved børn, så kan springvandet ved havnekajen også anbefales til leg, da der er en form for labyrint af ringe.

Og så er der selvfølgelig stranden ved Tangkrogen.

Selvom Aarhus er en stor by (efter danske standarder), så husk, at du som regel kun skal 1-2 veje væk fra de tætbefærdede gader, før der er fred og ro.

restaurant substans

Spisesteder

Aarhus har virkelig mange gode spisesteder, og det er ingen hemmelighed, at det er en af de vigtigste grunde til, at vi tit har kigget forbi, når vi er på de kanter. Det var faktisk i Aarhus, at vi havde en af vores første – og bedste – gourmetoplevelser på den hedengangne Malling & Schmidt. Men heldigvis er der kommet mange nye, gode steder til. For nogle år siden spiste vi for eksempel på Substans, som dog er flyttet til nye lokaler og åbner igen den 12. juni 2020. Og vi har også haft en dejlig oplevelse hos Frederikshøj, der fik deres første Michelinstjerne i 2015.

Men der findes også restauranter i andre prislag. Vi har fået nogle gode frokoster hos både Brasserie Ferdinand og Restaurant ET, ligesom Klassisk 65 også er et besøg værd, hvis du er til god solid bistromad. Og er du til vellavet mad i rigelige mængder, så bør du også overveje Det Glade Vanvid.

Næste gang jeg kigger forbi Aarhus, så håber jeg på at kigge forbi Mefisto (som har stået på min to-do-liste i årevis), MellemRum og/eller Møf. Må det godt være i det dyre prisleje, så lyder Gastrome og Domestic også som noget for mig.

Brug for flere restauranttips i Aarhus? Så tjek Klidmosters blog.

food festival 2016

Andre madoplevelser

Men Aarhus kan også byde på andre gode madoplevelser. Jeg var ret begejstet for Bazar Vest, da jeg besøgte stedet for en række år siden (der kan man i øvrigt også finde små spisesteder), og så er der selvfølgelig den årlige Food Festival i september (dog ikke i 2020). Den kunne jeg også godt tænke mig at besøge igen. Aarhus Street Food skulle efter sigende også være værd at besøge, men det har jeg endnu til gode, så det kunne måske blive næste gang, jeg kommer på de kanter.6 thoughts on “Rejsetips til Aarhus”

    • Indeed – elsker jeres inspirerende indlæg. Jeg må altså snart til Nordjylland igen 🙂

  • Sikke et spændende blogindlæg. Min bror bor lidt uden for Aarhus, så dine tips er lige noget for mig! Der er så meget af det, du fortæller om, jeg gerne vil opleve 🙂

    • Det er jeg glad for at høre – tror også, at der er mange af tingene, du vil nyde 🙂

  • Hej, tak for de gode eksempler, det var meget spændende.Jeg tog et godt tip fra dig!
    Det er en helt fantastisk blog.Meget spændene, at rode rundt i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *