Restaurant Ghrelin

Restaurant Ghrelin blev afslutningen på vores weekend i Aarhus i forrige uge. Jeg nåede som bekendt også Nögen og Møf, men Ghrelin var udset til fejringen af vores bryllupsdag.
Restauranten ligger i det relativt nye havneområde, så kommer du i god tid, kan du lige nå en lille gåtur langs vandet.
Ghrelin har et a la carte kort, en sæsonmenu (snacks, forret, hovedret og dessert) til 795 kr, en grand menu til 1495 kr, hvor man kunne vælge en vinmenu eller en alkoholfri menu til, der kostede 995 kr hver. Derudover var der en menu royale inkl. vinmenu til 3500 kr, hvor vinen kunne opgraderes, så den samlede pris i stedet blev 5000 kr. Jeg ved ikke, hvor mange retter sidstnævnte menu indeholdt, men vi at vide, at mængden af mad ville være den samme – der ville blot være flere men mindre portioner, så man ikke blev overmæt.
Nå, men vi endte med at vælge grand menu. Jeg havde overvejet den alkoholfri drinkmenu til, men jeg synes ærlig talt, at det er fjollet at give lige så meget for den som for vinmenuen, så vi endte med begge at vælge vinmenu. Heldigvis gættede jeg rigtigt, og der blev hældt behersket op af hver vin undervejs.



Vi lagde ud med tre snacks (minitærte og østers skulle deles). Første en østersskal fyldt med finskåret knivmusling, østerssauce, små stykker æble samt citronsaft. Meget lækkert!
Dernæst var der en lille skål med lun laks og østersskum (tror jeg) og til sidst en yndlig lille tærte med pighvarcreme og radiser.

Men men men – det var naturligvis ikke nok for køkkenet, der lige skulle eksperimentere lidt mere, så vi fik også en minitaco med kyllingelevermousse, syltede rabarber og syltede perleløg samt en udhulet og ristet jordskok fyldt med en creme på jordskok og fermenteret kylling. Også ganske delikate små hapsere!

Nu gik vi over til de ‘rigtige’ retter, og her lagde Ghrelin hårdt ud med en aldeles charmerende servering med kammusling på en jordskokkecreme, der var toppet med brunet smør og soyasauce. En både smuk, skøn og gennemtænkt smagssammensætning. Virkelig spændende!


Vi skulle dog ikke snydes for kuvertbrød, så vi fik det yndigste briochebrød drysset med kommen og serveret med ekstra smør (!) samt friskost. Nu er kommen desværre en af de meget få ingredienser, jeg virkelig ikke bryder mig om, men heldigvis var kommenfrøene ikke så kraftige i smagen. Brødet i sig selv smeltede nærmest på tungen, og det krævede noget selvbeherskelse ikke at takke ja, da vi blev tilbudt mere.

Næste ret havde lidt sommer over sig. Her fik vi små kartofler og ørred, der var dækket af en mayonnaisebaseret sauce med blandt andet ørredrogn og løvstikke. Frisk, fed og skøn!

Vi blev i havtemaet, for næste ret indeholdt også fisk – nærmere bestemt pighvar, der blev serveret i miso og med skalotteløg til. Igen en ret, hvor der var en god fylde i smagen, uden at de øvrige elementer overstrålede fisken.

Den næste ret var nok den eneste, der skuffede mig lidt. På menukortet stod der ‘morkel og løg’, og der var ganske rigtig små morkler, men de var udhulede og kom til at fremstå lidt anonyme.

Vi nåede nu til hovedretten, som måske var beskeden i størrelse men til gengæld kompenserede ved at være fuld af saft og smag! Det smørmøre oksekød lå i en skøn sauce og var toppet med grønkål. Simpel anretning men perfekt tilberedt.

Aftenens dessert bestod af hindbæris med en blød og lækker vaniljecreme. Ikke så mange dikkedarer men en dejlig afslutning på måltidet.
Vi fik tilbudt kaffe, og jeg sagde ja til en cappuccino, som fik følgeskab af tre petit fours (jeg fik ikke taget et godt billede af dem, da de var anrettet på tre forskellige lag i en stor opsats). De var ok men ikke noget særligt.
Vores unge tjener, som præsenterede vinene, gjorde det fremragende, og vi roste flere gange de virkelig fine match mellem mad og vin. Det var helt bestemt en god beslutning at tage vinmenuen her.
Maden var vellavet, fyldt med smagsnuancer og smukt anrettet. Jeg er ikke sikker på, at jeg har skrevet nok komplimenter undervejs, men det var helt sikkert weekendens bedste (og dyreste!) måltid.
Ghrelin levede til fulde op til mine forventninger. Det var meget små detaljer, der trak lidt ned, og derfor ender jeg på fem stjerner med pil op.
Det er nok mit lille matematisk hoved, der ikke se logikken bag forskellen på grand og royal, bortset fra at man på grand kan vælge ikke at tage vinmenu, men de lover ikke noget bedre på royal på trods af, at den er 1000 kr. dyrer, hvilket for 5-7 glas er pænt meget.
Jeg tror, at den helt store menu har flere retter, men det var ikke specificeret hvilke – og så er det lidt svært at vurdere som gæst 🙂