Restaurant Atelier 33

Restaurant Atelier 33

Jeg er nået til den sidste restaurant, vi nåede på vores Aarhusferie – nemlig Restaurant Atelier 33, der ligger i det centrale Aarhus. Vi spiste frokost der om søndagen sammen med Klidmoster, og det var også hende, der havde foreslået stedet, da jeg ledte efter en restaurant, der havde søndagsåbent.

Restaurant Atelier 33 er – som navnet antyder – en franskinspireret restaurant, og der var da også en række franske klassikere på menukortet (hvilket jo lå fint i tråd med mit daværende benspænd).

Det var lidt svært at vælge blandt de fristende retter, men til sidst faldt valget på tre østers til forret og vol au vent til hovedret. Naturligvis med en liflig hvidvin til forretten og en bassegøj af en rødvin til hovedretten (og nej, jeg fik ikke skrevet navnene ned, men de var ret lækre – et godt valg fra tjenerens side).

restaurant atelier 33, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i aarhus

De tre østers kom i tre varianter – en Bloody Mary (bagerst), en friteret (til højre) og en Rockefeller (til venstre). En ret spændende og anderledes østersservering, hvor selv folk, der ikke er så vilde med østers, kan være med. Velsmagende og varieret.

restaurant atelier 33, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i aarhus

Hovedretten var en rigtig uartig størrelse, der havde set en anseelig mængde smør. Den sprøde, gyldne dej var fyldt med en stuvning lavet på morkler, lammekød og forskellige grøntsager, inden den var toppet med friteret brissel. En syndig sag, der smagte af efterår og velvære. Der blev brummet ret tilfreds undervejs.

Vi funderede lidt over, om der var plads til dessert, og til vores glæde var der faktisk et lille hjørne i maven, hvor der var plads (godt jeg havde været forudseende og spist en lille portion morgenmad den dag). Jeg kastede mig ud i deres osteservering lavet på ultratynde, sprøde kiks lagt sammen om tykke skiver brie dryppet med ost og toppet med masser af fintreven ost. Jeg syntes desværre, at retten manglede lidt mere sauce, for den kom til at virke en anelse tør – ikke mindst fordi briestykkerne var lige lovlig tykke. Vi fik en skøn dessertvin til, som heldigvis gav lidt af den væde, som desserten manglede.

Servicen var yderst hjælpsom, høflig og kompetent, og vi føltes os godt til rette hos Atelier 33. Nu var vi også i ekstra godt selskab og fik sludret en masse med Klidmoster, som jeg har savnet, og her var Atelier 33 de helt perfekte rammer.

Maden var lækker og med masser af fylde og smag, ligesom tjeneren formåede at servere nogle vine, der matchede godt til retterne. Min eneste anke er osteserveringen, der kom til at virke bastant og en anelse tør.

Er du i Aarhus og mangler et godt frokoststed, så kan Restaurant Atelier 33 varmt anbefales. Jeg er dog også sikker på, at aftenretterne er mindst lige så gode.

Fem stjerner herfra for den dejlige spiseoplevelse.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.