Den Gamle By og hjem

Jeg har stort set ikke lavet andet end at arbejde, træne og besøgt venner de seneste dage, så der har ikke været megen tid til at blogge. Men jeg mangler at få afsluttet weekenden-udflugten, så den kommer her.

Vi overnattede på CABINN Århus, og søndag skulle vi så se Den Gamle By. Gemalen har aldrig været der før, og det er mere end 20 år siden, jeg sidst var der, så der ville være nok at se på. På vej dertil kom vi forbi væksthusene, hvor vi brugte god tid på at kigge på alle udendørsplanterne i området omkring. Gemalen er ikke så vild med drivhuse, så vi holdt os til planterne, vi kunne se på vej hen til Den Gamle By, men der var også meget at se på.

Netop som vi kom frem til Den Gamle By, brød solen frem, og i det hele taget var vejret (også) fremragende den dag, så det var en fornøjelse at gå rundt og kigge på byen.

Undervejs stødte vi på en lille bager, og da vi begge er nogle slikmunde, så måtte vi selvfølgelig prøve lidt forskelligt bagværk. Kagen med gul glasur er en citrondrøm, de små kager foran er kransekage og den mørke kage er studenterbrød. Især sidstnævnte var lige, som den skulle være!

I et af køkkenerne var der en ansat, der var i gang med madlavningen, og det skulle selvfølgelig lige studeres. Jeg foretrækker dog mit eget køkken frem for dette.

Møntmestergården, som vist nok er den seneste bygning i Den Gamle By, var virkelig imponerende, men generelt var der rigtig mange flotte ting at se på, og vi fik brugt over tre timer på bare at trisse rundt og kigge. Vi var begge ret tilfredse med stedet, så det kan jeg godt anbefale.

Vi havde et par timer, inden vi skulle med toget hjem, så vi gik rundt i Århus midtby og nød vejret. Selvom jeg har været i Århus med jævne mellemrum de seneste 13 år, så har jeg stort set ikke set noget af selve byen, så det var rart endelig at få et indtryk af, hvordan den er. Jeg kan godt lide kvarteret omkring kanalen – det var også meget smukt om aftenen, da gadebelysningen var på, og vi kom også forbi mange spændende butikker. De var – heldigvis for pengepungen – lukket om søndagen!

Vi havde brug for en kombineret frokost og aftensmad, så efter at have promeneret rundt i kanal-kvarteret, endte vi på Café Ziggy. Det viste sig at være et godt valg. Ikke alene var sandwichene væsentlig billigere end på mange af de andre cafeer i området, men vi fik også en meget lækker seafood-sandwich med rejer og laks rørt med hytteost, drænet yoghurt, dild og citron, blandet salat, tomat, agurk, løg og oliven/tomat-tapenade. Man kunne vælge imellem at få den serveret i en bagel eller i en rugbrødsbolle, og jeg valgte det sidste, hvilket jeg absolut ikke fortrød. I forhold til pris og kvalitet får stedet fem ud af seks stjerner herfra.

Derefter var der kun lidt vandren rundt, inden turen gik hjem til Djævleøen igen. Århusturen var absolut en succes og matchede fint, hvor meget jeg havde glædet mig inden. Jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg kommer forbi byen!8 thoughts on “Den Gamle By og hjem”

 • Sikke nogle skønne billeder fra Den gamle By! Jeg har ikke været der i mange år og havde næsten glemt, at der er så smukt! Tænk at kvinder arbejdede i køkkener som det, du har fotograferet – gys siger jeg bare 🙂

  Dejligt at høre, at I har haft en herlig tur til Århus!

 • Madame – tak skal du have! Det gjorde jo heller ikke noget, at vejret har været så fantastisk hele weekenden – jeg er ikke sikker på, at jeg havde nydt det lige så meget, hvis det havde regnet 🙂

  Men bestemt anbefalelsesværdigt!

 • Dejlige billeder fra “Den Gamle By”, et sted jeg desværre har været for sjældent, for det er jo et skønt sted 🙂
  De kager ser uforskammet godt ud, smagte de ligeså godt som de ser ud?

  Sandwich'en ser også meget lækker ud, håber at vi snart kommer til Århus, vi har jo faktisk ikke så langt…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Newyorkerbyheart – ja, det gjorde de! Jeg har en svaghed for citrusting, så citrondrømmen var ganske udmærket, men det var det klæbrige studenterbrød, som gjorde mig gladest! Jeg får faktisk lyst til et mere, nu jeg tænker over det… Jeg er normalt ikke til kransekage, men disse stykker var nu ganske fine.

  Hvis du kommer på de kanter, så vil jeg også anbefale væksthuset. Nu så vi godt nok kun arealet udenfor, men der var også mange spændende planter samt masser af roser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.