Restaurant Sanchez
For et stykke tid siden spiste vi hos Sanchez på Vesterbro i København. Og det er altså lidt pinligt, at jeg har ventet så lang tid med at spise på den mexicanske restaurant, for jeg elsker mexicansk mad – især den autentiske, som Sanchez fokuserer på.
Vi startede naturligvis med at bestille drikkevarer og fik – udover vand – en drink hver. Jeg valgte en raicilla tonic, som indeholdt agurk, koriander, tonic og så Estancia Raicilla, som er en spiritus lavet på agave. En meget spændende og uvant smagskombination, jeg var lidt fascineret af.
Menukortet lægger op til, at man vælger en fire retters menu, som man så kan supplere med mindre forretter/snacks og/eller dessert. Vi valgte begge en fire retters menu, og så delte vi en portion guacamole, der var smagt til med avokadobladsolie og serveret med tostada chips. Og deeeet var lige, hvad jeg havde lyst til. En vellavet guacamole er en af de bedste treats i min verden.
Og vi blev ved det sprøde. Første ret var nemlig en stor toscada chip toppet med en mild creme, finthakket løg og rødbeder. En velsmagende ret, der var lidt svær at spise elegant, så det var godt, at servietten var inden for rækkevidde.
Den næste ret var Brill Ceviche – dvs. en ceviche lavet på sletvar og marineret i citrussaft. Den var vendt i en ret krydret sauce, der prikkede på tungen, og kombineret med blandt andet avokado, gule tomater og salturt. En meget lækker ret, der ‘bed’ fra sig uden at lamme smagsløgene.
Denne smukke ret er lidt svær at se, da jeg fotograferede den fra siden, men det er en Halibut Pipián Verde. Det er et stykke stegt helleflynder, der ligger oven på en lysegrøn sauce, som jeg mener bestod blandt andet af grønne tomatillos, græskarkerner og koriander. En frisk, lækker og letkrydret ret, hvor krydringen ikke overdøvede fisken.
Den sidste ret fik jeg ikke fat i navnet på, men det var en slags tamale, der var tilberedt og serveret i et bananblad, som man så åbnede. Indeni var der så vidt jeg kunne se en majsstuvning, som man så spiste sammen med cremen. Det var udmærket men ikke lige så spændende som de øvrige retter.
På magisk vis (…) var jeg løbet tør for drink, og det var jo en glimrende undskyldning for at prøve en mere. Altså, det var en ret varm dag, vi var der… Ahem. Nå, men valget faldt på Mezcal Negroni, for man kan jo nærmest ikke gå på mexicansk restaurant uden også at få mezcal. Det var en drink med smæk på – ligesom en negroni skal være.
Mængden af maden passede meget godt til varmen, men vi kunne simpelthen ikke stå for en af desserterne, så vi delte en open churro sandwich, der bestod af en mørk churro – vist nok lavet på kakao/chokolade, der var vendt i sukker og toppet med parfait og en bitter creme. En meget lækker og elegant servering.
Vi havde en rigtig hyggelig oplevelse hos Restaurant Sanchez, hvor de søde og smilende tjenere skabte en god stemning. Maden var lækker, finurlig og nuanceret, og mængden passede fint til en varm sommerdag. Vi kunne have valgt at tilkøbe små tortillas eller flere forretter, men det må blive en anden gang. Jeg håber bestemt på at kigge forbi stedet igen, for det var bestemt en skøn spiseoplevelse.
Vi ender på fem stjerner til Restaurant Sanchez.
Hvor lyder det spændende, og de billeder er meget indbydende 🙂 Vi elsker mexicansk mad, så det er bestemt et sted, der må prøves 🙂
Det var en rigtig god oplevelse – håber på at kigge forbi der igen på et tidspunkt 🙂
Ih, det ser dejligt og friskt ud!
Absolut anbefalelsesværdigt 🙂