Martin’s Mad & Vin i Frederiksværk

Martin’s Mad & Vin i Frederiksværk

Det var faktisk lidt af et tilfælde, at vi var forbi det nye spisested, Martin’s Mad & Vin, da vi i sidste uge slog et smut forbi Frederiksværk. Vores oprindelige plan var at tage på Torup Marked, som Madame har talt så godt om, men vejret i lørdags var yderst regnfuldt, så vi endte med at tage på Willumsens Museum i Frederikssund. Meget spændende kunstudstilling, men jeg syntes desværre, at alkymist-udstillingen, der ellers skulle være børnevenlig, var noget tør og kedelig.

Efter museumsbesøget kiggede jeg på Googlemaps for at finde et sted, vi kunne spise frokost, og her opdagede jeg Martin’s Mad & Vin, der ligger ved Frederiksværk havn. Og den ligger vitterlig så afsides, at vi næppe havde fundet den selv, så det var godt, den dukkede op via søgningen.

Restauranten havde et meget indbydende menukort, og det var ret svært at vælge. Vi endte med den ‘lette’ løsning og tog stedets menu med seks serveringer, så vi kunne prøve noget forskelligt. Jeg elskede i øvrigt de små personlige kommentarer til de enkelte retter på menukortet 🙂

Drikkevareudvalget var til gengæld ikke lige så fristende. Vinkortet var godt nok rimelig langt, men både øl- og sodavandsudvalget var lille og ikke specielt interessant. Det havde været sjovere, hvis der for eksempel havde været et par lokale øl på kortet over drikkevarer.

Vi lagde ud en appetizer, der bestod af en puffet flæskesvær til hver person, hvor der var lidt mayobaseret creme på samt frisk karse. Lidt anonym i smagen men ok.

Martin's mad & vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Frederiksværk

De to første retter blev serveret sammen. Først stedets signaturret – et stykke marineret tun toppet med wasabi og hvid chokolade. Meget fræk kombination, der fungerede godt – ikke mindst på grund af wasabien, der gav lidt bid og modspil til den søde chokolade.

Den næste ret var med laks, syltede hvide asparges og en smule havtorn. Glimrende ret. Havtornen gjorde ikke den store forskel for retten, men det gjorde mig ikke noget, da jeg synes, det er en lidt overvurderet ingrediens…

Nu kom der søreme en burger på bordet – eller rettere en slider, for det var en lille fin størrelse, der blev serveret. En temmelig uartig sag med friteret and, mayonnaise og syltede bøgehatte. Man kan diskutere, om der var behov for at friturestege anden, der er ret fed i forvejen, men de syltede bøgehatte var superbe til at give det syrlige modspil, som det fede kød havde brug for.

Sidste salte ret var et stykke kød toppet med avokado, rødløg, koriander og tomater. Sådan lidt mexicansk-inspireret. Den smagte fint men kunne have været endnu bedre med et lille skud chili.

Martin's mad & vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Frederiksværk

Vi blev behageligt overraskede, da det viste sig, at der ikke bare var én men TO desserter! Den ene mere i petit four størrelse, men hey – det er kage, og det tæller! Den lille udgave var med mazarinbund, der var toppet med en mousse med rabarber. Yndig og lækker lille sag.

Martin's mad & vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Frederiksværk

Den anden var et chokoladekage, der så ret saftigt ud. Det var det desværre ikke – tværtimod lidt tørt – og det var virkelig ærgerligt, for det kunne have været sådan en fin afslutning på måltidet.

Maden blev serveret med lidt kuvertbrød og smør ved siden af, og det fik jeg også brug for, da portionerne var ret små – faktisk mindre, end jeg forventede. Det gjorde ikke det store, da jeg ikke altid har megen appetit til frokost, men har du en god appetit, så vil jeg anbefale dig at vælge nogle af de øvrige retter på kortet.

Martin’s Mad & Vin er et hyggeligt sted, som jeg bestemt ikke ville have noget imod at besøge igen. Der var jo en del retter på menukortet, vi ikke nåede…

Vi ender på fire stjerner med pil op.



2 thoughts on “Martin’s Mad & Vin i Frederiksværk”

  • Hvor sjovt at læse. Vi var selv deroppe for et par dage siden, og vi var begejstrerede over at møde en restaurant med gode, smagfulde – og for at bruge deres eget ord – ærlige retter. Vi skal klart tilbage og smage flere retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.