Restaurant Værftet på Samsø

Restaurant Værftet på Samsø

I sidste uge var vi på roadtrip i Danmark, og første stop blev Samsø, hvor vi spiste på Restaurant Værftet den første aften. Samsø har gennemgået en større udvikling på mad- og turismefronten de seneste ti år, så jeg var spændt på, hvad øen kunne byde på. Det ville samtidig også være et glædeligt gensyn med en hyggelig og smuk ø, som jeg ikke har besøgt i mange år.

Restaurant Værftet er muligvis ikke den mest raffinerede restaurant på øen, men spisestedet ligger lige ud til vandet og har et godt ry. Jeg havde oprindeligt tænkt mig at tage et glas hvidvin til maden, men da jeg så denne rosé cider blev jeg simpelthen for nysgerrig og måtte naturligvis prøve den. Den var ret dyr hos restauranten – 78 kr – men den smagte frisk og lækker.

restaurant værftet på samsø, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Samsø

Menukortet var kort men fristende – og priserne var i den høje ende, hvilket sandsynligvis skyldes turistsæsonen. Jeg kunne ikke stå for en portion moules frites, mens gemalen blev lokket til at prøve stedets fish’n’chips. Og jeg var bestemt ikke ked af, at jeg valgte blåmuslingerne. Det er muligvis den bedste portion blåmuslinger, jeg har fået – saftige muslinger, smagfuld sauce og med et fint touch og bid fra de snittede rødløg i retten. Man kunne samtidig bruge det friskbagte og saftige kuvertbrød til at dyppe i saucen. Mmm!

Der fulgte naturligvis fritter med – men de var desværre ikke særlig spændende. Ret bløde og undersaltede og en stor modsætning til de ellers så lækre muslinger. Og det var ikke specielt heldigt, eftersom en portion moules frites koster 210 kr hos Restaurant Værftet. Så skal fritterne også sidde lige i skabet.

Selvom fritterne var ærgerlige, så hyggede vi os ganske fint i det lidt blæsende men solrige vejr. Betjeningen var sød og smilende, selvom tjenerne også havde travlt, da der var en del gæster denne aften.2 thoughts on “Restaurant Værftet på Samsø”

 • Haha, det samme skete for K for nylig, og derfor er selv samme cider med på den nypostede “part 2” af Aalborgguiden – den er simpelthen også bare bedårende den flaske – og hun fik også moules til; hvad er chancen lige? 😄
  Den var dog i den lidt billigere ende af skalaen, men Samsø har nok ikke samme priskrig som landets 4 største by.
  Det ser under alle omstændigheder skønt og sommerligt ud! Jeg gad godt selv engang opleve flere af DK’s øer.

  – A

  • Vi ved, hvad der er godt 😀
   Nej, jeg kan godt leve med, at det koster lidt ekstra i yderområderne i turistsæsonen, for de skal selvfølgelig sørge for at tjene penge, når der er mange gæster, meeen det trækker ikke op i oplevelsen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *