Ballen Badehotel på Samsø

Ballen Badehotel på Samsø

Der er et pænt udvalg af restauranter på Samsø, og flere af dem finder du på badehoteller. Nu overnattede vi godt nok et andet sted, men det forhindrede os ikke i at bestille bord på Ballen Badehotel, der har Restaurant Behrnt. Her tager køkkenet udgangspunkt i råvarer fra Samsø, og ikke overraskende var der en del fisk og skaldyr på menuen. Det kunne vi naturligvis ikke stå for.

Mens vi ventede på første ret, kom der kuvertbrød på bordet. Saftigt og med meget sprød skorpe. Vi var i det hele taget ret heldige med det kuvertbrød, vi stødte på under vores restaurantbesøg – niveauet var overraskende højt.

Det var også fint, at der var lidt brød at starte på, for jeg havde valgt den mindste forret (som blev beskrevet som en snack på menukortet). Den bestod af rimmet kammusling med syltede stikkelsbær, estragonolie, skovsyre og urter og var virkelig, virkelig lækker! Kombinationen af stikkelsbærrene og kammuslingerne var genial. Meget velsmagende. Gemalen havde valgt grillede jomfruhummere, som han heldigvis også var godt tilfreds med. Her var portionen noget større (og det var prisen også, så det fulgte hinanden meget godt).

Til hovedret havde jeg valgt restaurantens fisketallerken. Den bestod af rødtungefilet, fiskefúme og stegte tigerrejer kombineret med Samsø kartofler (selvfølgelig), ærter og gulerødder. Igen en velvoksen portion, som smagte skønt. Det var især grøntsagerne, der var fulde af smag, som gjorde forskellen – nåja, og så den lækre sauce 😉

Portionerne var som sagt ret store, så vi havde ikke appetit nok til dessert. Her var det nærmest held i uheld, at menuen lige havde skiftet, for et par dage før vores besøg havde de lemon meringue pie på menukortet, og det er en af mine dessertfavoritter.

Ballen Badehotel er holdt i lyse farver, og restauranten var enkelt og klassisk indrettet. Af samme grund kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet, da jeg benyttede restaurantens toilet. De senere år har mange restauranter gjort meget ud af at indrette gæstetoiletterne smukt og stilfuldt, og næsten alle har en eller flere delikate flydende håndsæber (som boltes fast til væggen, så gæsterne ikke stjæler dem..!). Og her stod Ballen Badehotel i skærende kontrast, da de havde en helt ordinær Normal pumpesæbe stående. Det var så nede på jorden, at det var charmerende.

Servicen på restauranten var udmærket. Sød og smilende tjener, der dog intet vidste om vinene, så hun har muligvis været ny. Vi var i hvert fald meget på egen hånd, da vi skulle vælge vine til maden, men det gik fint.

Restaurant Behrnt på Ballen Badehotel laver velsmagende mad, og vi var godt tilfredse med oplevelsen. Prisniveauet svinger en del (moules frites til 255 kr…! Min holdning til prisen på den ret kan du læse mere om i denne restaurantanmeldelse), men de retter, jeg fik, var bestemt pengene værd.

Jeg ender på fem stjerner til Restaurant Behrnt på Ballen Badehotel.2 thoughts on “Ballen Badehotel på Samsø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *