Samsø Badehotel

Samsø Badehotel

På vores ferie på Samsø besøgte vi Samsø Badehotel for at spise på Restaurant Ilse Made. Da vi fortalte vores B&B-værter, hvor vi skulle spise aftensmad, kommenterede de, at det nok var den restaurant på Samsø, der havde den bedste udsigt. Og der må jeg sige – der er jeg fuldstændig enig! Virkelig, virkelig smuk udsigt ud over landskabet og med havet i baggrunden.

Vi kendte hverken menu eller pris, inden vi bookede bord men vidste dog, at prisniveauet lå i mellemlejet, så vi var meget spændte på, hvad restauranten kunne byde på den dag. Vi endte med at vælge en tre-retters menu hver, og så tog jeg den tilhørende vinmenu, mens gemalen nød et enkelt glas vin.

Vi nåede dårligt nok at bestille, inden forretten var på bordet! Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har fået en servering SÅ hurtigt på en restaurant før, men den bestod også af kolde elementer, så den var hurtig at forberede.

Forretten var en kombination af røget laks og friskpillede rejer sammen med syltet blomkål, hvidløgsspirer og friske urter. En frisk og mild ret, hvor den syltede kål gav retten både kant og sprødhed, mens laksen nærmest smeltede på tungen. Kombineret med det lækre kuvertbrød var det en dejlig forret.

Hovedretten blev præsenteret som surf ‘n’ turf – i dette tilfælde en mør og saftig bøf kombineret med jomfruhummer og forskellige lækre grøntsager, der var nænsomt tilberedt. Især den møre pak choy imponerede os med dens saftighed. En meget lækker og sommerlig anretning men også en ganske velvoksen portion.

Desserten stod også i sommerens tegn. En lækker, cremet koldskål med friske jordbær, tørrede jordbær, kammerjunkere samt marengs. En ret simpel men ikke desto mindre dejlig dessert, der passede fint som afslutning på måltidet.

Vinmenuen var ganske fin. Især den første vin passede til mine smagsløg, men jeg syntes også, at vinen, der blev serveret sammen med hovedretten, var et overraskende godt match. Det er ellers ikke nødvendigvis så let at finde en vin, der passer til både rødt kød og delikat jomfruhummer.

Servicen var udmærket, men vi følte os en smule glemt, da serveringerne var ovre. Der var ingen tjenere, der kom forbi for at høre, om vi havde brug for mere (vi pønsede på at bede om en kop cappuccino, så vi kunne sidde og nyde den smukke solnedgang) eller havde brug for regningen. Vi sad der i ret lang tid, inden der endelig kom en tjener, og så viste det sig, at de kun kunne klare sort kaffe, så det takkede vi pænt nej til.

Vi havde en hyggelig aften hos Samsø Badehotel. Maden var ikke specielt kompliceret men den var til gengæld lavet på gode råvarer og smagte fremragende.

Jeg ender på fem stjerner til Samsø Badehotels restaurant, Ilse Made.2 thoughts on “Samsø Badehotel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *