Støvlet Katrine / Støvlet Katrines Hus

Støvlet Katrine / Støvlet Katrines Hus

Støvlet Katrines Hus – eller Støvlet Katrine, som restauranten ofte kaldes i folkemunde – ligger i et gammelt bindingsværkhus ud mod Sorø Sø. Det er den helt perfekte ramme for en frokost udenfor, når vejret er godt, og det var det heldigvis for nogle uger siden, da vi kiggede forbi.

Vi valgte den dog ikke udelukkende restauranten for de smukke omgivelser men også fordi frokostkortet her ikke kun består af smørrebrød men også en tre retters menu. Og det var lige, hvad vi havde lyst til.

Sur øl

Jeg havde egentlig tænkt mig at vælge den lille vinmenu, der matcher frokostmenuen (vinmenuen fåes i øvrigt også som halve glas, hvis man skal køre), men da jeg så øludvalget, så ombestemte jeg mig. Støvlet Katrine har ikke blot et fint udvalg af øl fra lokale bryggerier men de har tilmed sour beers, og det kan jeg ikke stå for her om sommeren! Så det endte med, at både gemalen og jeg valgte det. Svigermor snuppede til gengæld vinmenuen.

kuvertbrød

Mens vi ventede på første ret, kom der noget lækkert og saftigt brød på bordet. Vi prøvede pænt ikke at forgribe os (for meget) på det i ventetiden, som desværre blev lidt for lang. Der gik ca. 45 minutter, før vi fik første ret, og det er ganske enkelt for længe – ikke mindst når det er ved frokosttid.

Restaurant Støvlet Katrine, restauranter i Sorø, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Men så kom den endelig! Første ret var rigtig i forårshumør. Den lysegrønne ret bestod af confiteret ørred med hvide asparges, grønne jordbær, ramsløgs-emulsion, vinaigrette og bronzefennikel. En mild og behagelig ret, der dog godt måtte have lidt mere syre.

Støvlet Katrines Hus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sorø

Der gik atter et godt stykke tid, inden næste ret blev serveret. Den bestod af hele tre tykke stykker kalvemørbrad, grillede grønne asparges og en creme lavet på karamelliseret knoldselleri. Hertil kom der skåle med kogte kartofler, salat og trøffelsauce. Kødet var mørt og lækkert, men det virkede ret voldsomt at servere så meget kød til en frokost. Heldigvis kunne man så selv justere hvor mange kartofler og salat, der kom på tallerkenen.

dessert

Efter en så solid hovedret var det meget kærkomment, at desserten var en lille sag. Den bestod af en tynd bund lavet på nødder og derefter en kompakt vaniljecheesecake toppet med rabarberis. Især isen var velsmagende, mens cheesecakens konsistens var lidt for tæt til min smag.

Servicen var både munter og hyggelig, og især den ene tjener formåede at skabe en god stemning. Til gengæld var ventetiden især i starten alt for lang, og sammenlagt kom frokosten til at tage ca. to timer. Maden var udmærket, men hovedretten var for stor i forhold til, at den blev serveret ved frokosttid (og selv ved aftentid ville den kræve en god appetit).

Jeg ender på fire stjerner til Støvlet Katrine.

Herunder et kig ud over søen fra restaurantens grund.

Sorø udsigt


2 thoughts on “Støvlet Katrine / Støvlet Katrines Hus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *