Restaurant Toldboden i Frederikssund

Restaurant Toldboden i Frederikssund

Sidste efterår faldt jeg over Restaurant Toldboden i Frederikssund, da jeg ledte efter interessante spisesteder uden for København. Jeg havde en snedig plan om at kigge forbi stedet i december, men som bekendt lukkede landet ned, så det nåede jeg aldrig. Siden har jeg ventet (utålmodigt) på, at alting åbnede igen, og i denne uge nåede vi så forbi sammen med min svigermor.

Restaurant Toldboden har et stort udendørsområde med kig ud over vandet, men vi var der desværre en dag med ustadigt vejr. Heldigvis var der god plads indenfor, så her slog vi os ned for at spise frokost.

restaurant Toldboden, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Frederikssund

Restauranten har både lune retter og smørrebrød til frokost, men vi valgte at tage ‘Toldbodfadet’, der består af en række forskellige slags pålæg samt rugbrød, surdejsbrød, smør og fedt ved siden af.

Det første fad bestod af fiskeretter. Der var dejlige smørstegte rødspættefileter, håndpillede rejer med dildmayo, en fed og lækker røget laks, der smeltede på tungen samt den bedste karrysild, jeg nogensinde har smagt! Alle sammen vellavede og meget lækre serveringer.

restaurant Toldboden, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Frederikssund

Der var heldigvis en pause mellem første og andet fad, for vi kunne selvfølgelig ikke dy og måtte tage flere gange af flere af retterne.

Næste fad bestod af roastbeef med fintskåret peberrod, røget mayo og syltede rødløg, hønsesalat med bacon samt osten Gammel Knas, der blev serveret med stikkelsbærkompot og knækbrød. Hønsesalatens smag var desværre lidt anonym, mens roastbeef-stykkerne til gengæld var dejligt saftige. Og kompotten til den dejlige ost sad lige i skabet!

Vi drak hver især et glas øl til maden. Det ville være godt med et lidt større udvalg at vælge imellem, men de får klart points for at have Hornbeer og To Øl på menukortet – klart nogle af de bedste bryggerier herhjemme.

Servicen var helt i top. Tjenerne var søde og muntre og skabte en god stemning, og man følte sig rigtig godt tilpas i de pæne omgivelser.

Restaurant Toldboden var en virkelig god oplevelse og absolut værd at vente på. Jeg håber på også at besøge stedet igen i løbet af sommeren, når vejret tillader at sidde udenfor.

Fem solide stjerner herfra.4 thoughts on “Restaurant Toldboden i Frederikssund”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *