Restaurant Palægade

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Palægade bliver ofte nævnt, når de bedste københavnske frokostrestauranter bliver remset op i artikler, og det gjorde mig naturligvis nysgerrig. Jeg lokkede derfor Onkel Rejsende Mac med, da vi havde vores årlige julehyggedag tidligere på måneden.

Restaurant Palægade ligger tæt på Kongens Nytorv og dermed ret centralt i København. Det er derfor en god idé at booke plads i god tid i forvejen, for i julemåneden har smørrebrødsrestauranterne særdeles travlt. Til frokost er der mulighed for at få et frokostbord-menu, som består af otte retter, men så sultne var vi ikke, så vi to hver to serveringer fra a la carte-kortet.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København Jeg lagde ud med marineret sild i sennepscreme, der var toppet med kapers, små stykker bacon samt et friteret æg. Sidstnævnte måtte godt have været lidt mere flydende – det var næsten gennemstegt – men ellers var det en rigtig fin servering, hvor den fede æggesmag matchede den letsyrlige sild og den milde sennepscreme fint. Det havde ikke gjort mig noget, hvis sennepscremen havde været lidt kraftigere, men den var udmærket.

Min ven fik stegte sild i øllage med sennep og løg (se øverste billede), og her var der også fin tilfredshed med sildeserveringen.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMin anden servering var hønsesalat på stegt toastbrød med sprød bacon på toppen. Det er en ret, som virkelig kan gå galt – bare se min anmeldelse af Orangeriet og Café Knarr – og min ven kommenterede også muntert, at jeg tydeligvis ville teste køkkenet. Heldigvis bestod de til bravour – det var en virkelig lækker og velsmagende hønsesalat, som smagte tydeligt af hønsekød, og som hverken var for fed eller for cremet.

På den anden side af bordet havde min ven valgt en klassisk flæskesteg med varm rødkål og syltede agurker. Vi blev begge lidt overraskede, da tjeneren kom med en tallerken med to meget tykke skiver flæskesteg på. Intet brød – kun kød og tilbehør. Der gik et par minutter, og så vendte tjeneren tilbage og spurgte, om der også var brug for brød, men selvom hun hentede det, så var der ærlig talt rigeligt på tallerkenen. Jeg smagte et stykke af det, og det smagte fortrinligt.

Restaurant Palægade, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHvis vi ser bort fra min vens flæskestegsservering, så var smørrebrødsstykkerne ikke lige så store som på flere af de andre københavnske smørrebrødsrestauranter. Det gjorde dog ikke noget, for de føltes ikke små, men jeg tror godt, jeg kunne have spist et stykke mere, hvis jeg ikke havde fået noget af flæskestegen fra min ven.

Maden var vellavet, og menukortet kunne i det hele taget byde på et fint udvalg af klassikere, der havde fået et lille diskret twist. Der var naturligvis også et pænt udvalg af drikkevarer til. Jeg savnede lidt mere spræl på ølkortet, men den valgte øl fra Møns Bryghus passede fint til lejligheden.

Servicen var behagelig – venlig og humoristisk på samme tid, og der var i det hele taget en dejlig stemning i restauranten. Lige sådan et sted man har lyst til at nyde en frokost sammen med en god ven.

Alt i alt var Restaurant Palægade en aldeles glimrende oplevelse. Oplevelsen ligger til fire stjerner med en meget stor pil opad.



2 thoughts on “Restaurant Palægade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *