Restaurant Orangeriet

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge var jeg på Orangeriet med min gode ven, Onkel Rejsende Mac. Vi har en rigtig juletradition – nemlig at mødes ca. en uge før jul og derefter bruge en eftermiddag i hinandens selskab, mens vi kigger på juleudsmykninger og oser rundt i Københavns butikker. Ind imellem får vi også klaret en julegave eller to, hvis vi stadig mangler det på det tidspunkt, men ellers går det mest ud på at hygge sammen og nyde byens julestemning.

Men tilbage til Orangeriet. I år gjorde vi det lidt anderledes, eftersom vi mødtes allerede ved frokosttid, og her havde vi valgt at booke bord hos Orangeriet. Det er en restaurant, som længe har stået på min liste over steder, jeg gerne vil besøge, og så passede det fint med, at de også havde frokostservering.

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi snuppede begge to stykker smørrebrød. Mit første stykke var med stegt sild og sennep, rødløg, kapers og dild. Pænt anrettet, men den kunne godt have trængt til lidt mere saftighed – for eksempel i form af mere sennep, og så ville det heller ikke gøre noget, hvis krydringen havde været lidt kraftigere. Men ellers en udmærket sildeanretning.

Orangeriet, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMit andet stykke var med hønsesalat, svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventreche. Det var til gengæld et noget kluntet stykke smørrebrød. Mængden af hønsesalat var lige lovlig voldsom, og så manglede retten i den grad tilsmagning – den var alt for fed og kedelig og kunne i den grad godt trænge til flere krydderier og et skud syrlighed. Samtidig var mængden af sprød ventreche (det, der ligner stegt bacon på maden) alt, alt for lille og gjorde intet for smagen eller konsistensen af maden. Heldigvis var de saftige æblestykker med til at trække smagsoplevelsen lidt op, men ja – selve hønsesalaten var alt for vag og anonym til mig.

Servicen hos Orangeriet var ganske fin – smil og hyggelig stemning – og udsigten ud til Kongens Have var også dejlig, selv på denne årstid.

Orangeriet levede desværre ikke helt op til mine forventninger. Smørrebrød koster 75 kr, hvilket jo er en ganske rimelig pris for smørrebrød i København, og maden kan og bør heller ikke sammenlignes med steder som Schønnemann, hvor prisniveauet og armbevægelserne også er noget større. Alligevel synes jeg godt, at man kunne have forventet lidt mere i forhold til hønsesalaten, som jeg prøvede. Jeg ender på tre stjerner til Orangeriet.

3 thoughts on “Restaurant Orangeriet

  1. Pingback: Restaurant Palægade - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *