Restaurant Llama

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg har gennem flere år drømt om at besøge Restaurant Llama og har nok forsøgt at planlægge et besøg dertil 3-4 gange efterhånden, men hvor det hver gang er gået i vasken (af forskellige årsager). Men men – tidligere på måneden lykkedes det at få en aftale i stand med et vennepar, der også var ret nysgerrige på, hvad Restaurant Llama kan præstere.

Og lad det være sagt med det samme – jeg havde rimelig høje forventninger, for menukortet hos Restaurant Llama ser SÅ fristende ud! Det er en af grundene til, at jeg helst ville besøge stedet om sommeren, for restauranten bruger en del friske sommergrøntsager, og så er det alt andet lige sjovest at få det om sommeren, da jeg foretrækker at spise efter sæsonen.

Restauranten har både et a la carte-kort samt en menu, der består af 9 forskellige små retter til 395 kr. Det er en god mulighed for at prøve en masse forskelligt, så det valgte vi. Retterne blev derefter serveret på store fade eller på tallerkner til deling, så nogle af de følgende portioner ser muligvis store ud, men er i de fleste tilfælde til 2 eller 4 personer.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi bestilte cocktails, som vi kunne nippe til, mens vi ventede på maden. Jeg snuppede en Amores Perros med lakrids-infusioneret tequila, passionsfrugt og limesaft – en ret spændende og forholdsvis sødmefuld drink (men dog ikke så sød, som jeg frygtede). Jeg syntes dog ikke, at lakridsen var så tydelig, men helt bestemt en ret anderledes drink, der havde en fin balance mellem sødme og spiritus.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi lagde ud med tre mindre retter, der udgjorde forretterne. Den første, jeg prøvede, var en lille taco med oksebryst, salsa criolla samt chuchum mayonnaise. Holy m* hvor var den lækker! Syndig og saftig på den helt rigtige streetfood-agtige måde. Der var lidt lime til, så man kunne justerede fedmen, og den taco sad lige i skabet.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDernæst var der en noget mildere ret – nemlig tostada med krabbe og avocado. En mild og fin servering, der også var fint afstemt i forhold til de ret milde ingredienser, som retten bestod af.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen tredje forret var disse grillede grønne pebre (der var to pebre til hver). Der var lidt miso-yoghurt til, men ellers bestod forretten blot af de grillede pebre. De smagte glimrende, men jeg havde nok været lidt skuffet, hvis jeg havde valgt dem fra a la carte-kortet. Når de indgik som en del af en 9 retters menu, gjorde det knapt så meget, at de var så simple.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter gik vi over til fiskeretterne. Denne her var en tiradito af hamachi med ají amarillo, ristede jordnødder og nashi-pære. Eller sagt på dansk – det var tynde skiver af fisk, der blev serveret i en frugtsauce sammen med nødder. En ret interessant og meget anderledes ret, som smagsmæssigt fungerede fint (og jeg er ellers lidt skeptisk over for kombinationen af fisk og frugt), men som savnede noget, når det gjaldt konsistensen. Både fisk og frugt mindede for meget om hinanden i konsistensen, og jeg kunne godt have brugt et lille grønt indslag på toppen af retten i form af lidt friske krydderurter eller lignende. Der manglede noget frisk og knasende, der kunne bryde den søde, bløde smag.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden fiskeret var noget mere livlig at se på. Den bestod af ceviche af havbars, der lå i en skål sammen med søde kartofler, mango, radise og leche de tigre samt store ristede majskerner. Smagsmæssigt igen en sjov kombination, men det var lidt ærgerligt, at den var så ‘pjasket’ – den var ganske enkelt lidt for vandet til os, og vi kunne sagtens have undværet, at der var så meget væde. Retten i sig selv smagte dog udmærke.

På dette tidspunkt var jeg løbet tør for cocktail (oh no!), så jeg bestilte en mere, og denne gang faldt valget på Alpace, der er en drink med mezcal, hyldeblomst, vermouth og rosmarin. Jeg blev lidt overrasket over, hvor røget drinken smagte, fordi mezcalen var mere dominerende, end jeg havde forventet. Det var helt sikkert en interessant drink, men desværre ikke helt det, jeg nok havde mest lyst til på det tidspunkt. Men jeg blev mere og mere varm på drinken i takt med, at jeg drak mere af den, og så fungerede den også godt til hovedretten.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg hovedretten kommer her (tallerkenen viser til to personer). Jeg vil lige indskyde, at på dette tidspunkt var jeg så småt ved at være mæt, så jeg plirrede noget med øjnene, da jeg så, hvor meget mad der kom på bordet i forbindelse med hovedretten. Heldigvis lykkedes det mig at aktivere reservemaven (aka finde lidt ekstra appetit frem), for de følgende retter var virkelig værd at gemme appetit til.

Vi fik stegt perlehøne med græskarkernemole og grillet hjertesalat, og det var både saftigt, velsmagende og virkelig mørt.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePerlehønen blev serveret med grillede courgetter med mojo rojo (igen til to personer)…

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og en dejlig cremet majssalat med agurk og fårefeta (skål til fire personer). Det smagte alt sammen rasende godt, og jeg tror vi alle fik spist mere, end vi egentlig havde plads til, for det smagte fænomenalt lækkert.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå sad vi ellers og sundede os lidt, inden aftenens sidste servering kom på bordet. Den bestod af syltet banan i ahornsirup serveret med mascarponeis, karamelliserede popcorn samt en chokoladesauce med mezcal.

Portionen var heldigvis ikke voldsom stor (men stor nok!) og var en herlig sødmefuld sag med sukkersprøde popcorn og en fuldfed is. Mmmm…

Vi var meget, meget mætte og glade, da vi sluttede måltidet hos Restaurant Llama. Fiskeretterne var desværre ikke helt oppe at ringe, men ellers var resten af maden virkelig spændende, nuanceret og ikke mindst så velsmagende, at jeg var lige ved at spinde flere gange.

Servicen var udmærket – dog uden rigtig at markere sig, men nu var det også begrænset, hvad vi havde brug for undervejs.

Restaurant Llama levede heldigvis op til mine forventninger. Jeg besøger gerne stedet igen, for jeg syntes, det var et rigtigt godt måltid mad til de penge. Fem stjerner herfra til Restaurant Llama.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse



4 thoughts on “Restaurant Llama”

  • Åhhh. Gode minder tilbage til Llama. Jeg bliver nok nødt til at stoppe forbi igen snart. Tak for dejlig anmeldelse og reminder

    • Selv tak – jeg er glad for, at jeg ENDELIG fik prøvet stedet. Det levede helt sikkert op til mine forventninger 🙂

    • Selv tak – tænkte nok det var noget for dig ♥

      Hvis du mangler selskab og vil kigge forbi stedet, når de har nye ting på menukortet, så tager jeg gerne med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.