Restaurant Bollyfood
Jeg elsker indisk mad, men har savnet en god indisk restaurant i hovedstadsområdet, så da Klidmoster anbefalede Bollyfood, vidste jeg, at den restaurant måtte jeg bare prøve! Jeg lokkede derfor gemalen med på Bollyfood for et par uger siden – dengang hvor det var ret varmt udenfor…
Bollyfood ligger i Kødbyen og skal derfor konkurrere med mange andre gode restauranter i området, men heldigvis ser det ud til, at det går ganske godt. Restauranten har et menukort, hvor du enten kan vælge mellem a la carte-udvalget eller tage en menu, som de har sammensat, og vi valgte det sidste, så vi kunne smage lidt af hvert.
Mens vi ventede på maden, nippede vi til vores drinks. Vi havde egentlig tænkt os at tage to forskellige, så vi kunne prøve et bredere udvalg af restaurantens drinks, men vi kunne dog ikke stå for happy hour-tilbuddet, hvor vi kunne få to drinks til én drinks pris. Vi endte med at vælge en Bramble, der er en smuk og indbydende drink med brombærlikør og gin. En rigtig lækker drink, som forsvandt hurtigt i varmen!
Der kom snacks på bordet, og de faldt i god jord hos os. Der var nogle supersprøde papadams samt friterede spinatblade, som blev serveret sammen med…
… disse to funky dips. Jeg mener, at den orange var abrikossauce og at den pink var rødbede-yoghurt med lidt mynte i. Søde og rasende farvestrålende, hvilket passede godt til den varme sommerdag. Efter snacks var det tid til en lille forret. Den bestod – så vidt jeg husker – af sprøde friturestegte løgringe med myntesauce. En lækker servering men måske lidt overkill med to friterede ting lige efter hinanden.
Og så kom hovedretten, der blev serveret på et stort fad! Nu deler gemalen og jeg gerne, når vi er på restaurant, men her var der faktisk sådan et fad til hver, og selvom portionerne ikke var så store, så mættede de virkelig meget!
Der var fire forskellige varme retter, ris, kikærtesalat, naanbrød samt en lille lassi. Vi blev anbefalet at spise de varme retter i en bestemt rækkefølge, da de havde forskellige intensitet, og det var en rigtig god idé, for der var smæk på skillingen smagen!
De varme retter bestod af en lækker og velkrydret daal med fem slags linser, en chicken masala der bed tilpas meget, en lamb chorba med kartofler og meget mørt lammekød samt butter chicken i en skøn cremet sauce. Alle retterne havde både set krydderier og kærlighed, og det var ganske enkelt umuligt at udvælge en favorit!
Vi spiste ris og naanbrød til, men det var nu kikærtesalaten, der gjorde mest lykke, for den var frisk og var et fint supplement til de krydrede retter.
Der var også en lille banan-lassi til hovedretten, og det var et godt træk, at Bollyfood havde valgt at inkludere det i serveringen, for den kunne man så nippe til, når maden begyndte at brænde (for) meget i munden. Jeg havde egentlig tænkt mig at bestille en lassi sammen med hovedretten, men det behøvede jeg ikke, når de selv havde tænkt på det. Points for det!
Vi var virkelig mætte efter hovedretten og droppede enhver tanke om dessert, selvom det nu kunne have været interessant at prøve. I stedet snuppede jeg en gin & tonic lavet på Opihr gin, for jeg har længe overvejet, om det er en gin, vi skal investere i på et tidspunkt. Det er en ret krydret gin, og jeg fandt heldigvis ud af, at den funky smag var noget for mig!
Bollyfood var en rigtig dejlig madoplevelse. Det er et hyggeligt sted, hvor indretningen er et sjovt clash mellem den spraglede indiske kultur og den kølige fliseindretning, som præger hele Kødbyen. Vi fik også fin betjening, og det er helt sikkert et sted, jeg gerne kommer igen.
Jeg ender på fem stjerner til Bollyfood.
Yay! Jeg er SÅ glad for at høre at det var et sted der begejstrede. Vil så gerne tilbage dertil.
Nå du kommer herover, har jeg noget kardemomme-gin du skal smage 😉
Vi var meget tilfredse og har allerede anbefalet stedet til flere 🙂
Uuuh! Jeg kan godt den dag 😀
Bollywood-farver på deres dip! 🙂 Temmelig godt klaret. 🙂
Ja, de er ret funky 😀
Vi var forbi Bollyfood to gange under vores todages besøg i Kbh.
Stedet har fået ny bartender, som har kreeret en genistreg: Ring of Fire.
Potent cocktail af bl.a. whisky, mango, lime og birds eye chili.
Bartenderen fortalte, han havde været nødt til at nedjustere chilimængden efter den første uge, men nu sidder den lige i skabet.
Had to go back for more 😊
Hahaha! Ja, jeg kan godt forestille mig, at sådan en chilidrink skal justeres lidt 😀