Restaurant Mangal

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sommerferien tog gemalen og jeg en tur til København for at købe en gave, og i den forbindelse kiggede vi også forbi Restaurant Mangal i Kødbyen. Mangal er en tyrkisk restaurant, der fortolker og fornyr det tyrkiske køkken, og det syntes vi lød ret spændende.

Jeg havde læst i en anmeldelse, at Mangal har en smagsmenu, men det passede dog ikke ifølge tjeneren, så vi besluttede os for at vælge lidt forskelligt, som vi kunne dele. Jeg havde ikke spist særlig meget til morgenmad – for netop at gemme appetit til frokost – og det viste sig at være en god idé, for vi fik bestilt lige lovlig megen mad.

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen før vi nåede til maden, skulle vi selvfølgelig også have lidt at drikke. Mangal har et ret spændende cocktailkort, og vi valgte hver en – gemalen tog den smukke, røde Fountain of Youth, der blandt andet indeholdt hindbær, lakrids og lime. Virkelig flot og lækker drink! Jeg snuppede en Saray – en ret funky drink lavet på Bulleit Rye, lime, væde fra pickles og æggehvide. En drink til den syrlige side men bestemt også dejlig.

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå kom forretterne på bordet. Vi havde valgt at dele tre (det var lidt overmodigt – set i bagklogskabens lys). Her fik vi supersprøde börek med pastirma, fløde havartiost og valnødder samt rucola og brombær. Lækker sag, som vi også kombinerede med…

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… en meget cremet humus, der var toppet med stegt sucuk (pølse). Uha, den var syndigt god!

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidst men ikke mindst delte vi også en skål salat lavet på forskellige grøntsager og toppet med granatæblesauce, feta samt sorte oliven. Virkelig delikat salat med masser af smagsnuancer. Absolut værd at prøve.

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSammen med forretterne fik vi også disse små søde kuvertbrød, der var boller bagt med hakkede oliven. Fine og lækre – og perfekte til at skrabe den sidste humus op fra tallerkenen… ahem…
Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnForretterne var rimelig store og ret mættende, så det var ikke ligefrem fordi, at vi var meget sultne på dette tidspunkt. Vi havde dog bestilt to hovedretter til deling, så vi var lidt spændte på, hvor store eller små de ville være. Jeg var i mellemtiden løbet tør for drink, så jeg bestilte en ny – denne gang en Limonata, der bestod af gin, lemon og flere slags bitters. En udmærket drink som dog havde et hint af syntetisk eftersmag. Den kunne ikke helt leve op til de foregående drinks, men den var ok.

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi havde udset os to ret forskellige hovedretter. Den ene var bagt rødfisk i en cremet artiskoksauce, der var toppet med hvidløgsspirer, ribs og små brødcroutoner. Spændende kombination og meget lækker og syndig smag. Saucen er dog ret fed og fyldig, så jeg savnede tilbehør til denne ret – gerne noget frisk salat – der kunne give noget modspil til den tunge servering. Portionen var også ret stor i forhold til, hvor voldsom retten er.

Mangal, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden hovedret var restaurantens fortolkning af kebab – her lavet af hængt oksemørbrad og köfte, der var toppet med revet smørstegt brød, kartofler, hjemmelavet hvidløgsyoghurt og tomatsauce. Hvis kebab altid blev serveret på denne måde, så ville jeg klart spise det meget oftere! Nøj, det var godt. Og igen en ret stor portion.

Vi var meeeget mætte, da vi var færdige, men det var selvfølgelig først og fremmest vores egen skyld. Havde jeg vidst, hvor store og mættende portionerne var, ville vi kun have valgt én hovedret til deling.

Jeg var meget positivt overrasket over, hvor lækker, spændende og vellavet maden var. Der var masser af smag i, men det var også sjovt at se, hvordan Mangal havde fortolket de enkelte retter. Kreative, smukke og indbydende retter – dejligt!

Samlet set var Mangal en rigtig dejlig madoplevelse. Mit største kritikpunkt er fiskeretten, som bestemt smagte godt, men dog også var så solid, at det ville have klædt den at blive kombineret med flere grøntsager (samt at skære portionen lidt ned). Resten af maden sad lige i skabet, og vores cocktails var også vellavede og dejlige. Betjeningen var fin men noget formel. Det passede os udmærket.

Mangal får fem stjerner herfra, og så håber jeg ikke, at det er sidste gang, jeg besøger stedet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.