Restaurant Brace

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Brace ligger i det centrale København – lidt gemt af vejen. Alligevel lykkedes det gemalen og jeg at finde frem til restauranten, som har fået megen ros, siden den åbnede.

Brace har længe stået på min liste over restauranter, jeg gerne vil prøve, så da jeg i sommers faldt over et tilbud via Tipster, hvor man kunne få en fire retters menu med rabat, slog jeg til. Vi blev taget godt imod af et par muntre tjenere, som med et glimt i øjet straks sørgede for, at der var god stemning, inden vi havde nået at sætte os.
restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnInden maden skulle vi naturligvis have noget at drikke, og her blev vi positivt overraskede over øludvalget. Der var ikke så mange at vælge imellem, men det virkede som om, at Restaurant Brace havde gjort noget ud af at vælge et tilpas varieret udvalg fra en række mikrobryggeriet. Gemalen fandt sig en øl, mens jeg kastede mig over en dejlig bitter negroni.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til appetizers, og dem var der fire af. Den første var disse stykker, der nærmest lignede bark. De bestod af tørret havrerod med havrerodscreme og citronmelisse. En sprød og spændende kombination.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen næste var en finurlig sag, som bestod af torskeskind, der var rullet sammen til rør og fyldt med torskemousse. En rigtig lækker og kreativ servering, som fik os begge til at smile.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDenne tredje servering var til gengæld en beskedent udseende ret lavet på grillet og pureret aubergine med timianolie. En god fyldig og lidt fed smag, som smagte af sensommer.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen fjerde og sidste appetizer var flot præsenteret i en stor æske. Tjeneren fortalte, at det var stedets signaturret – en spændende fortolkning af pasta carbonara, der var pyntet med lidt aske. En lille sprød skal med fuldfedt fyld – meget lækkert og vanedannende. Vi jokede med tjeneren om, at vi havde prøvet at bestille flere, men at det nok ikke var muligt.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer kom lidt kuvertbrød med pisket smør på bordet samtidig med, at forretten blev serveret.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen panggrønne forret bestod af et stykke grillet squash, der blev serveret med junipercreme, squashblomster og citronverbena. En yderst smuk og indbydende ret, der havde en god saftighed.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten havde en meget beskeden størrelse, og det er også mit eneste kritikpunkt af middagen hos Brace. Her var små stykker vagtel smurt med honning og anrettet sammen med vagtelsauce med ribs samt sorte hvidløg. Igen en ret, der præsenterede sig yderst godt og smagte meget delikat.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnInden desserten sneg der sig en osteservering ind, da vi valgte at dele en enkelt portion. De fire stykker ost havde en fin bredde mht. smag og styrke.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København… og de blev naturligvis blev serveret med lidt brød og marmelade.

restaurant brace, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens sidste ret var naturligvis desserten, hvor sommer mødte efterår. Den bestod af en koldskåls-is med maltkrymmel, jordbærmarmelade og friske hindbær. En frisk is, der fik ekstra sødme fra bærrene og både sprødhed og dybde fra maltkrymmel.

Servicen var helt i top hos Restaurant Brace. Vi følte os meget velkomne, og tjenerne var søde, sjove og meget informative. Maden var næsten lige så god – her var eneste kritikpunkt, at hovedretten var alt for lille. Derudover kunne det have været dejligt, hvis der havde været lidt mere kreativitet over osteserveringen (som var lige lovlig traditionel – især når man ser, hvor spændende de andre serveringer var), og så var jeg ikke helt oppe at ringe over det glas rødvin, jeg drak til maden. Men når man tænker på, at den menu, vi fik, normalt ville koste 400-450 kr, så fik vi virkelig spændende og vellavet mad for pengene.

Vi ender på 5 fuldfede stjerner til Restaurant Brace og en klar anbefaling herfra.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *