Mocha Latte – kaffe for begyndere
I sidste uge lokkede jeg HomemadeHeaven med på Espresso House, for i anledning af månedens kaffe-benspænd måtte jeg hellere prøve et eller andet kaffe-agtigt… (hvis du er kaffe-ekspert, vil du muligvis mene, at så er der et sted, der er bedre, men nu er jeg jo ikke kaffedrikker, så jeg går ret forsigtigt frem).
Nu er udvalget på kaffebarer jo lidt af en jungle for ikke-kaffedrikkere, for de forskellige kaffedrikke er sjældent forklaret på kortet. Jeg vovede mig ud i en Mocha Latte efter at ekspedienten havde overbevist mig om, at den ikke var for sød – eller for kaffe-bitter. Det sidste havde han ret i, meeen jeg synes nu stadig, den var til den søde side. Jeg kunne dog godt lide, at den ikke var for kraftig, og at den havde et snert mørk chokolade, så jeg besluttede, at en Mocha Latte er en udmærket begynderdrik, hvis du normalt ikke er til kaffe.
I går ville jeg så selv forsøge at lave Mocha Latte, men da jeg kiggede på opskrifter, blev jeg overrasket over, hvor forskelligt folk laver denne drik. Folk kan finde at lave det på friskbrygget kaffe eller instant kaffepulver, på mælk eller fløde, på chokolade eller på kakaopulver, på rørsukker eller kondenseret mælk. Ja, varianterne er utallige.
Min version kunne godt være sødere og federe, men jeg foretrækker altså en udgave med en tydelig kaffe- og chokoladesmag, der har fået lidt sukker i. Jeg brugte to tsk kaffepulver, fordi jeg var lidt overmodig (var dog alligevel tilfreds med resultatet, selvom kaffesmagen var tydeligere, end jeg havde forventet). Du kan dog også nøjes med én og så eventuelt tilføje lidt mere kaffepulver, hvis du vil have mere kaffesmag.
Og er du inkarneret kaffedrikker, så kan du selvfølgelig også sagtens lave Mocha Latte på stærk sort kaffe, der er brygget på kaffemaskine.
Mocha Latte
1 person
1½ dl kogende vand
1-2 tsk instant kaffepulver
½ dl letmælk
15 g mørk chokolade
1 tsk rørsukker
Hæld kaffepulver og chokolade i en kop og hæld derefter kogende vand over. Rør rundt, indtil kaffepulver og chokolade er opløst. Tilsæt mælk og smag til med sukker.
Note: En Mocha Latte er en rigtig dejlig kombination af den bitre kaffe, der bliver mildnet af mælk og sødet med chokolade og rørsukker. Jeg tror, det er en drik, hvor det svinger, hvor sød eller bitter, jeg vil have den, så ovenstående er blot en guideline – du kan sagtens skrue op eller ned for de enkelte ingredienser, hvis du foretrækker en mere bitter, mild eller sød udgave.
Det er helt sikkert en Mocha Latte variant jeg laver, men en udgave som består af halvt kaffe (valgfri styrke) og halvt kakaomælk fra karton, sidstnævnte er opvarmet.
Oh – snedigt mht. kakaomælken – det må jeg prøve ved lejlighed 🙂
Uh, det lyder lidt hen ad columbine – det drak jeg da jeg startede med at drikke kaffe på cafe 😀
– A
Den kender jeg ikke – interessant 🙂