Lyonnaise kartofler

Lyonnaise kartofler

I sidste måned prøvede jeg Lyonnaise salat, og i denne måned er turen kommet Lyonnaise kartofler! Begge retter er selvfølgelig opkaldt efter den franske by Lyon, der ligger i den østlige del af landet. Lyonnaise kartofler består – udover de helt oplagte kartofler – også af løg og smør og kan godt sammenlignes med de danske brasekartofler. Den franske udgave toppes ofte med hakket persille.

Lyonnaise kartofler

4 personer

800 g mediumstore faste kartofler
2 mellemstore løg, skåret i tynde ringe
ca. 50 g smør
salt og peber
1 dl friskhakket persille

Smelt halvdelen af smørret i en stor, dyb pande. Hæld løgringene i sammen med en tsk salt og steg dem ved lav varme i 15-20 minutter, indtil de bliver bløde og letgyldne. Mens de steger, skræller du kartoflerne og skærer dem i tynde skiver. Bring en stor gryde vand i kog og kog kartoffelskiverne i 2-3 minutter. Hæld vandet fra.

Tag løgringene af panden og smelt resten af smørret på panden. Hæld kartoflerne i og steg dem ved lav varme (dog gerne lidt højere end løgene) i 15-20 minutter, indtil de begynder at blive gyldne og sprøde. Vend løgene i kartoflerne og smag til med salt og peber. Slut af med at drysse persille over og servér dine Lyonnaise kartofler med det samme.

Note: Det er en simpel men velsmagende ret. Lyonnaise kartofler kan selvfølgelig serveres som tilbehør til mange forskellige retter – og ikke kun de franske 🙂2 thoughts on “Lyonnaise kartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *