Hjemmelavet smør

Hjemmelavet smør

Hjemmelavet smør er overraskende noget, jeg ikke har prøvet før, men det måtte jeg naturligvis lave i forbindelse med mit vikinge-benspænd. Jeg skal jo have noget at smøre på de fladbrød, jeg har tænkt mig at bage en af de nærmeste dage.

Hjemmelavet smør er utrolig let at lave – det kræver blot noget fløde, en skål, en god elpisker samt lidt salt.

Du hælder fløden i skålen og derefter pisker du fløden – først til skum og derefter videre, indtil det begynder at gryne. Pisk videre (ved høj hastighed) indtil massen deler sig i smør og væde. Sidstnævnte hælder du fra (du kan eventuelt bruge det i en brøddej), og smørret vipper du op i et rent klæde og blander lidt fint salt i. Tryk det sammen, så det resterende væde trykkes ud af smørret og vupti – så har du en fast smør til at smøre på dine vikingefladbrød eller til at stege kød og grøntsager i.



4 thoughts on “Hjemmelavet smør”

  • Åhh det lavede vi på skolerejsen på Hjerl lede – på den hårde måde selvfølgelig..
    Men var vist uden salt, så mere tamt.

    Elsker din benspænd

    • Jeg tør slet ikke tænke på, hvor lang tid det tager, hvis man ikke har en elpisker :O

      Mange tak <3

  • Uha, det må jeg prøve – både at lave smør selv samt at bruge den overskydende væde som lidt af væsken i brødbagning. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.