Hjemmelavede fiskefingre

hjemmelavede fiskefingre, fisk, rasp, smør, ægHjemmelavede fiskefingre er superlette at lave. Jeg har altid næret en vis mistillid til købeversionen, så jeg blev jo nødt til at prøve at lave fiskefingre fra bunden for at vise, hvor let det er.

Jeg vil anbefale, at du bruger en fast hvid fisk til dine fiskefingre, så de ikke risikerer at falde fra hinanden, når de bliver stegt. Jeg brugte helleflynder, men jeg tror også, du vil få en fint resultat med blandt andet lyssej. Spørg eventuelt din fiskehandler, hvad han/hun vil anbefale.

Hjemmelavede fiskefingre

2 personer

250 g fast hvid fisk, der er 1½-2 cm tyk
1 æg, pisket
1½ dl rasp
salt og peber
smør til stegning

Skær fisken 2-3 cm brede ‘strimler’. Vend dem først i æg og derefter rasp og drys til sidst lidt salt og peber på dem (du kan eventuelt også vente, indtil de er stegt). Steg dine fiskefingre i smør på en pande – de skal have 1-2 minutter på hver side, indtil de er gyldne. Servér dem med hjemmelavet remoulade, kartofler og grøntsager.

Note: Ha! De er så lette at lave og smager aldeles fremragende. De er saftige og sprøde og er lavet på ganske få råvarer. Paneret fisk er så taknemmelig en ret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *