Friske forårsruller med and

Friske forårsruller er en af mine yndlingsmåder at bruge rester på. Men jeg opdagede faktisk for nylig, at den åbnede pakke rispapir, vi havde liggende, faktisk lige havde overskredet sidste salgsdato, og så var det om at få dem brugt. Og det passede jo perfekt til mit benspænd.
Jeg kiggede derfor også i fryseren, hvor jeg fandt et par andebryster, jeg kunne stege, og nogle brombær, der kunne indgå i en sauce. Et par dage før havde vi åbnet en flaske italiensk vin, som ingen af os var synderlig begejstret for, men der kunne jo meget passende ryge noget rødvin i saucen. Og så var det ellers bare med at snitte lidt spidskål, og så var vi ved at være der.
Friske forårsruller med and
2 personer
6-8 stykker rispapir
vand til at bløde rispapir op i
1-2 andebryster
salt og peber
smør til stegning
fintsnittet spidskål
evt. lidt hakkede peanuts
Brombærsauce:
100 g frosne brombær
1 dl rødvin
ca. ½ dl rørsukker
lidt salt
Start med at smelte smør på en pande og læg et eller to andebryster på, som du giver salt og peber. Steg dem ved mediumvarme (vend dem flere gange undervejs), indtil de er rosa i midten. Det vil nok tage 15-20 minutter. Lad dem køle af i nogle minutter, inden du skærer dem i skiver.
Fyld et fad med et par cm vand og læg et stykke rispapir i blød – det tager ca. et minut, inden det er blødt og er til at arbejde med. Tag forsigtigt papiret op og læg det på et spækbræt. Læg andestykker, spidskål og eventuelt lidt hakkede peanuts i midten. Fold de to modsatte ‘sider’ ind over fyldet og rul forårsrullen sammen på den ‘lange led’, så fyldet bliver indkapslet. Læg rullen på en tallerken. Lad de øvrige friske forårsruller på samme måde.
Så er det ved at være på tide at lave saucen (du kan dog også begynde på den, mens du er i gang med forårsrullerne). Hæld brombær, vin og halvdelen af sukkeret i en kasserolle og varm det op. Lad det simre i ti minutter. Blend det med en stavblender og smag på saucen. Tilsæt mere sukker, hvis du synes, at den trænger og slut af med lidt salt.
Servér dine friske forårsruller med brombærsauce (eller sød chilisauce, hvis du synes, at brombær er lidt for avanceret til din smag). Drys eventuelt lidt friske forårsløg på.
Note: Endnu en herlig måde at få friske forårsruller på! Og jeg fik brugt flere ting fra gemmerne, så igen et hit i forhold til benspændet.