Efterårssuppe

Efterårssuppe

Nu begynder efterårsvejret for alvor at vise sig, og så er det naturligvis tid til efterårssuppe. Her er en version lavet på pastinakker, men du kan sagtens bruge andre typer rodfrugter.

Denne suppe kan laves som vegetarret (på grøntsagsbouillon og uden bacon som topping). Jeg havde dog noget hønsebouillon, der skulle bruges, så det inkluderede jeg i madlavningen.

Efterårssuppe

3-4 personer

4 mellemstore pastinakker
1 stor porre
½ l grøntsags- eller hønsebouillon
2½ dl fløde
1 spsk finthakket salvie
400 g svampe
Smør til stegning
1 tsk friskhakket rosmarin
Evt. ekstra vand
Evt. lidt citronsaft
Salt og peber

Derudover:
Evt. lidt stegt hakket bacon eller hakkede nødder til topping

Hæld bouillonen i en gryde. Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Put dem i gryden. Vask porren og skær den i skiver, som du også putter i gryden sammen med salvie. Lad det simre under låg, indtil grøntsagerne er møre.

Mens gryden simrer, renser du svampene og skærer dem i skiver. Smelt smør på en stor pande og steg halvdelen af svampene, indtil de er møre. Hæld dem i gryden. Smelt mere smør og steg resten af svampene sammen med rosmarin.

Blend indholdet af gryden til en jævn masse og rør derefter fløde i. Sæt gryden tilbage på komfuret og varm din efterårssuppe op, indtil den simrer igen. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft. Hvis du vil have en mere flere suppe, kan du blot tilsætte lidt mere vand.

Servér din efterårssuppe toppet med resten af de stegte svampe. Du kan også pifte suppen yderligere op med lidt stegt bacon eller hakkede nødder.

Note: Denne efterårssuppe er en god mættende suppe, som du selvfølgelig kan variere, hvis du for eksempel har lyst til at udskifte pastinakker med persillerod eller knoldselleri. Den kan spises med eller uden brød til.

Tjek også gerne mine andre suppeopskrifter.3 thoughts on “Efterårssuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *