Jeg opdagede i dag, at jeg hellere måtte se at få brugt de par håndfulde æbler, der lå i frugtskålen, og da jeg på et tidspunkt havde set en opskrift på æblemarmelade med kanel  på Politiken.dk, så mente jeg, at den skulle stå sin prøve. Faktisk er der nævnt rosiner i den oprindelige opskrift – men kun i overskriften! Jeg overvejede at putte en håndfuld i min udgave af æblemarmelade men lod i sidste ende være. Til gengæld kom jeg mindre sukker i, da jeg brugte Royal Gala-æbler, der er ret søde i forvejen, og så kom der lidt mere kanel i. Jeg så også muligheden for at erstatte den hele vanijlestang med en halv, jeg havde liggende, og så supplerede jeg op med vaniljesukker. Det er så godt at få brugt rester!

Æblemarmelade med kanel
et stort glasæblemarmelade, marmelade, æbler, rørsukker, kanel, vaniljestang, vaniljesukker, vanilje, kardemommekapsler

600 g æbler
270 g lys rørsukker
1 dl vand
3 tsk. stødt kanel
4 hele kanelstænger a 5 cm
½ vaniljestang
1 tsk vanijlesukker
12 grønne kardemommekapsler

Fjern æblernes kernehuse, og skær æblerne i både. Kom æblebådene i en gryde sammen med sukker og vand. Drys kanel i og tilsæt kanelstængerne. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og stang i gryden sammen med kardemommekapslerne. Lad æblerne koge ved middelvarme, indtil væsken er kogt godt ind og er blevet lidt karamelagtig og sej i det.

Skold et sylteglas og hæld din æblemarmelade. Sæt glasset i køleskabet.

Note: Denne æblemarmelade duftede så godt, at jeg blev nødt til at prøve det på en lille bolle, og nøj hvor var det guf! Jeg er ret pjattet med kombinationen af æbler og kanel, og selvom det måske er en anelse julet eller i hvert fald efterårsagtigt, så syntes jeg bestemt, at det lige passede ind i dag. Kan varmt anbefales!