Æbledrikke

Æbledrikke

De sidste par er der også blevet eksperimenteret med drikkevarerne (og det er ikke gårsdagens cocktails, jeg hentyder til). Tidligere på ugen lavede jeg således en varm æbledrik, som jeg fandt inspiration til, da jeg bladrede i dameblade hos frisøren tidligere på ugen. I morges var det tid til at gøre kål på noget af den juice, der var til overs fra i går aftes, så der lavede jeg en æble-pære smoothie.

Varm æbledrik

2 glas

4 dl æblemost
½ dl æble aperitif
1 kanelstang
2 nelliker
2 tsk honning
2 tsk rosiner
½ æble

Æblemost, æble aperitik, kanelstang og nelliker hældes i gryde og koges op. Når væsken når kogepunktet, tager du gryden af komfuret og lader væsken stå og fundere over tilværelsen i fem minutter. Skær i mellemtiden det halve æble i både og kom dem i to glas. Hæld honning og rosiner i glassene. Når de fem minutter er gået, koges æblemosten op igen og den hældes i de to glas.

Note: Dejlig krydret drik, som luner. Vil du gerne have mere kraft i, kan du bruge en kraftigere alkohol – det er en rimelig mild drik, men den krydrede smag er skøn i denne kolde tid. Læg mærke til, at det er æblemost, du skal bruge. Juice er langt mere sukret og sødt i smagen end most er.

Æble-pære smoothie

2 glas

3 dl æblejuice
200 g frosne pærer

Ingredienserne blendes.

Note: Så kan det nærmest ikke være lettere. Mild og ret frisk smoothie, som læsker godt. Jeg tror, den vil være særdeles god på en varm sommerdag, og da vi vågnede op til solskin i morges, så var det bare med at få ladet som om, det var sommer!9 thoughts on “Æbledrikke”

 • Den varme æbledrik lyder som en rigtig lækker ting her i vinterkulden.

  Men kom lidt til at grine da jeg så billedet (det var ikke så sødt gjort) Det ligner der svømmer en haletudse rundt i drikken.

  Hvor får man fat i æblemost? Tror kun jeg har set æblejuice. Ellers har jeg bare ikke lagt mærke til det.

  Knus Grith

 • Grith – hahaha, ja det gør det da også! Jeg var faktisk meget opmærksom på at tage et billede, mens nelliken dalede ned mod bunden, men jeg havde ikke tænkt på, at det kunne ligne noget helt andet! 😀

  Æblemost kan du få i de fleste større supermarkeder. Det er lidt dyrere end almindelig juice, men så er det også ren og uforfalsket frugtsaft, du får.

 • Madame – jamen selv tak! Jeg er blevet lidt vild med varme krydrede drikke på det sidste (den kulde er ekstra motiverende hvad det angår!), så måske der kommer mere af den slags de næste par uger? Vejret skifter jo ikke ligefrem til varme det næste stykke tid… suk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *