Snacks med laks og chili

Snacks med laks og chili

Jeg har lavet en simpel snack med laks og chili. Eller måske skal jeg nærmere kalde det en let frokost, for det var nemlig, hvad disse her blev til i weekenden. Den er naturligvis med i mit chili-benspænd denne måned.

Jeg synes, at chili klæder den fede laksesmag rigtig godt – lidt ligesom når du smører BBQ-sauce på svinekød. Selvfølgelig skal chilien ikke overdøve laksesmagen, men der skal også en hel del til. Og når jeg så også bruger lidt cremet flødeost til denne servering, så skal der alligevel en kraftig chili til, før den for alvor bider.

Jeg er ret glad for nogle runde, supertynde knækbrød, som kan købes i flere af de store supermarkeder. Du kan dog også bruge andre typer tyndt knækbrød eller skære tortillas i slices og derefter bage dem, til de bliver helt tørre og sprøde.

Snacks med laks og chili

4 stk.

100 g røget laks (her med peberkorn)
4 tynde knækbrød
30-40 g flødeost
lidt fintsnittet spidskål eller salat
½-1 spsk stærk chilisauce

Smør knækbrødene med lidt flødeost. Læg lidt fintsnittet kål eller salat på. Bræk laksen i mindre stykker, som du fordeler ud over knækbrødet. Slut af med at dryppe chilisauce over – hvilken og hvor meget afhænger af, hvor chili-tolerant du er.

Du kan servere disse snacks som appetizer, forret eller let frokost. De skal helst smøres kort tid inden, at du serverer dem, da flødeosten ellers kan gøre knækbrødet blødt.

Jeg brugte sambal oelek, men du kan også bruge andre mellemstærke chilisaucer. Jeg vil dog anbefale, at du undgår chilisaucer, der er baseret på chipotle eller som har en sød, frugtagtig smag. Det kan godt blive for røget eller for sødt til denne servering.  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *