Restaurant The Market

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor en uge siden kiggede jeg forbi restauranten The Market sammen med Onkel Rejsende Mac. Vi har udviklet en rigtig god juletradition – hvert år mødes vi 1-2 uger før juleaften og bruger eftermiddagen på at se på juleudstillinger, købe julegaver og ikke mindst hygge. De sidste par år har vi dog startet tidligere end før, så vi kunne nå at spise frokost sammen, og det skete også i år, hvor vi som sagt endte på The Market. Oprindeligt ville vi have taget til Malmø, men eftersom rejsetiden er tredoblet efter indførelsen af grænsekontrollen, så droppede vi det.

Min ven havde fået anbefalet The Market, og deres menukort lød også ret spændende, så der smuttede vi ind, da sulten meldte sig. Vi fik – lidt overraskende – restauranten for os selv, men det gjorde ikke noget, for så kunne jeg tage et billede af den smukke indretning. Virkelig stilfuld og indbydende.

Vi havde lidt svært ved at gennemskue hvor store, portionerne på menukortet var, men heldigvis var der en frokostmenu, som lød spændende, så den snuppede vi.

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFrokostmenuen starter med lidt sashimi og lidt sushi – selvfølgelig serveret med wasabi, syltet ingefær og soyasauce. Friske, enkle og ganske fine serveringer.

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter en kort pause kom de øvrige tre serveringer på bordet. Der var en krydret oksekødssalat med salatblade, avokado, mynte, koriander, cashewnødder, mango og naturligvis tynde skiver af mørt oksekød. Meget lækker og tilpas krydret ret.

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden kødret bestod af supermøre stykker svinebryst serveret på et leje af græskarpuré, lime og koriander. En fed og sødmefuld servering, som smagte dejligt syndigt.

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnOg som tilbehør fik vi ris, der var toppet med chilimayo, forårsløg og sesamfrø.

De fem serveringer hos The Market kostede til sammen 225 kr, hvilket var rimeligt men ikke billigt. Maden var dog vellavet, krydret uden at være brændende stærk og nåede både forbi det friske og sprøde samt det fede og søde. Det havde klædt svinekødsretten, hvis de havde skåret noget af fedtet fra kødet, inden de havde serveret det, for flere af stykker bestod af 50% fedtbræmme, og det var altså svært at fjerne med de udleverede spisepinde (og nej, jeg spiser altså ikke så store stykker rent fedt, beklager).

Det var samlet set en ganske god spiseoplevelse. Som sagt havde jeg gerne set, at svinekødsretten ikke havde været så fedtramt, men ellers var der ikke meget at udsætte ved maden. Jeg får i hvert fald lyst til at kigge forbi igen for at smage flere ting fra menukortet. Restauranten har også et stort udvalg af spiritus, så der er også mulighed for at få en spændende drink eller to. Vi holdt os dog til de ikke-alkoholiske drikkevarer, og her var det altså lidt synd, at de ikke havde limonade eller en spændende saft men kun sodavand og æble- samt appelsinjuice.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til The Market.

The Market, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *