Restaurant Gorilla

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFor et par uger var vi endelig på Restaurant Gorilla sammen med et vennepar. Når jeg skriver endelig, så skyldes det, at Restaurant Gorilla længe har stået på min liste over restauranter, jeg rigtig gerne vil besøge, og vi havde såmænd også planlagt et besøg i efteråret, som vi desværre måtte aflyse pga. arbejde. Men men… bedre sent end aldrig.

Restaurant Gorilla ligger i Kødbyen på Vesterbro i København og indgår dermed i ‘klubben’ af restauranter, der har et lidt råt slagterlook. Det skyldes, at der er en række restriktioner mht. indretningen hos restauranterne i Kødbyen, da de for eksempel ikke må fjerne de oprindelige hvide kakler på væggene.

Vi besluttede os for at dele restaurantens 10-retters menu, og så foreslog jeg, at vi startede med en drink. Jeg er nemlig rigtig glad for, at mange af de nye restauranter har et pænt udvalg, og her er Restaurant Gorilla ingen undtagelse.

Jeg tog ikke noter undervejs, og retterne i 10-retters menuen hos Restaurant Gorilla fremgår heller ikke af menukortet, så det følgende beskrivelser er udelukkende ud fra hukommelsen.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg snuppede en Into the Wild. Jeg spurgte inden tjeneren, hvad den smagte af, og det havde hun svært ved at forklare – hvilket jeg dog sagtens kunne forstå, da jeg fik drinken, for smagen er lidt svær at beskrive. Forestil dig en mild smag af root beer – ikke så sød og tyggegummiagtig som læskedrikken – kombineret med lidt dyb sødme fra kastanje og lidt friskhed fra lime. Det er en mellemsød og ganske glimrende drink. Spændende kombination af smage!

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter gik vi i gang med retterne. Der blev sat fire forskellige tallerkner på bordet fra start, som vi så tog fra. Her øverst er der en grov tatar vendt med sennepskorn og små løgtern.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEn vildsvineterrin med pistacie og kastanjer (nej, det er ikke store klumper fedt!), syltede agurker og en kraftig sennepscreme.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRøget laks med edemamebønner, avokadocreme og spinatblade.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseCarpaccio af okseinderlår – vist nok dryppet med lidt citronsaft.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi fik også disse supersprøde flæskesvær sammen med de fire antipasti-retter.

Fin måde at starte måltidet med. Alle fire retter var rimelig simple, men smagte fint. Især terrinen og den stærke creme imponerede, og lakseserveringen smeltede på tungen. Tataren var dog lige lovlig grofthakket.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNu gik vi over til de lidt større serveringer. Først fik vi stegt fisk med grillet kål og en kraftig sauce. Jeg kan desværre ikke huske fiskearten, men det var en forholdsvis kraftig ret, hvilket især skyldtes kålen. En udmærket ret men ikke en, som skilte sig særligt ud blandt menuens mange retter.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePå dette tidspunkt var vores drinks sluppet op, og vi delte i stedet en flaske rødvin. Restaurant Gorilla har en del naturvine på kortet, og det er altså ikke min favoritkategori, når det gælder vine. Heldigvis havde en af vennerne researchet på vine inden og fandt frem til en spændende rødvin, som var rigtig god – en semikraftig sag, der gik fint til resten af maden.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEn enkel ravioli-servering med friterede salvieblade og store flager parmesan på. Jeg mener, at de var fyldt med svampe. En skøn servering, hvor jeg dog godt kunne have brugt væde/sauce til.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens største servering med to typer kalvekød – en skive kalvehjerte samt et stykke inderlår. Serveret med finthakkede grøntsager, en kraftig sauce og en solid grøntsagscreme – jeg mener, den var på jordskokker, men jeg er ikke helt sikker. Uanset hvad så var det en

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var søreme også en miniburger på menuen! En lille slider med langtidstilberedt oksespidsbryst, syltede agurker og wasabicreme. Det var faktisk denne slider, der inspirerede os til at servere sliders til gemalens fødselsdag sidste weekend. Den var vanvittig god – saftig, smæk på smagen og en herlig styrke fra wasabien – mmmm!

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen ene af aftenens to desserter var et bæger med rabarbersorbet toppet med tørrede, letsukrede blomster. En frisk og forholdsvis syrlig dessert, som ville være endnu bedre en varm sommerdag – men bestemt også var fin en kold vinteraften.

Restaurant Gorilla, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg aftenens sidste dessert – en fyldig lys chokoladeis med kagekrummer og citrusfrugter. Det var helt klart bedst at slutte af med denne dessert, da førnævnte sorbet ellers ville virke alt for sur, hvis man afsluttede med den. Jeg spiste dem i den ‘rigtige’ rækkefølge, men flere af de andre sluttede af med sorbeten og fik sig lidt af en sur overraskelse oven på den søde chokoladedessert. Det havde været fint, hvis tjeneren lige havde ladet et ord falde om, at desserterne burde spises i en bestemt rækkefølge.

Restaurant Gorilla kan også byde på en 15-retters menu, men jeg er nu glad for, at vi holdt os til 10 retter, for vi var rimelig mætte bagefter. Der er god bredde i menuen, og selvom nogle af retterne var ret simple, så var det generelt gode, fyldige vinterretter. Jeg elsker, når restauranterne serverer mad, der passer til årstiden.

Servicen var fin, men også en smule hektisk – retterne blev præsenteret ret kortfattet, men tjenerne smilede, og stemningen var fin.

Vi havde en rigtig hyggelig aften hos Restaurant Gorilla, og det er et glimrende spisested, hvis du gerne vil spise et godt måltid mad sammen med vennerne. Det er en stor restaurant, og lydforholdene er derfor også derefter. Vi var dog så heldige, at de nærmeste borde ikke var optaget denne aften, så vi var ikke så generet af det.

Jeg ender på fire stjerner med en lille pil op til Restaurant Gorilla.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *