Perunarieska – finsk kartoffelbrød

perunarieska, finsk kartoffelbroed, kartofler, speltmel, æg

I forbindelse med mit finske benspænd bliver jeg selvfølgelig også nødt til at bage noget brød, for det ser ud til, at finnerne også at glade for at bage – jeg er i hvert fald faldet over en del brød- og kageopskrifter fra Finland.

I første omgang ville jeg bage rieska, men da jeg søgte på opskrifter, blev jeg lidt forvirret, for jeg fandt både versioner, der var enten bygmels- eller rugmelsbaserede men også versioner med moste kartofler! Jeg læste så på Wikipedia, at der ganske rigtigt findes en del versioner af denne type fladbrød, så det er muligt, at jeg når at prøve flere forskellige i løbet af denne måned. I dag blev det dog til kartoffelversionen, for den lød så lækker, at den ville jeg ikke gå glip af.

Perunarieska
4 små fladbrød

300 g kogte, moste kartofler
80 g speltmel
1 æg
½ tsk salt

Rør ingredienserne godt sammen og form dejen til fire lige store kugler. Rul dem ud og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem ved 220 grader i 12-15 minutter. Lad dem køle lidt af, inden du smører dem smør og topper dem med røget laks og dild.

Note: Perunarieska fungerer ganske fint som brød til en frokost eller forret. Det føles knapt så brødagtigt, når det primært består af kartofler, men det betyder til gengæld, at det er ekstra saftigt. Ganske spændende eksperiment.

finsk kartoffelbrød, perunarieska, kartofler, æg, speltmel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *