ostecigarer, sigara börek, yufkadej, feta, mozzarella, ost, æggeblommerTil frokost blev vores gæster ‘udsat’ for en omgang blandede lækkerier. Udover stegte auberginer, salat, tomater, syltede agurker, en småhidsig ajvar (købt i det tyrkiske supermarked) og nogle kødboller med rødløg og timian så havde jeg også lavet ostefyldte småbrød – også kaldet sigara börek. Jeg fandt oprindeligt opskriften på etniskkogebog.dk og ændrede følgende: ingen persille i fyldet, og så valgte jeg at stege pakkerne direkte på panden i stedet for at vende dem i æggehvide og rasp inden stegningen.

Sigara börek
4 personer ostecigarer, sigara börek, yufkadej, feta, mozzarella, ost, æggeblommer

yufkadej (fås i mellemøstlige butikker)

Fyld:
170 g feta i små tern
100 g mozzarellaost, reven
2 pasteuriserede æggeblommer

Smuldr fetaen og bland den med mozzarellaost og æggeblommer. Skær dejen ud i stykker på ca. 8 x 20 cm og læg lidt af fyldet i den ene ende af et stykke. Fold dejkanterne fra siden ind over, så det lukker enderne på den komme ‘cigar’, og tril derefter dejstykket, så det bliver en lille lukket rulle. Steg dem i smør eller olie på en pande, så de er gyldne på alle sider.

Note: Ret gode og lækre – rigtig fint som tilbehør og bestemt noget, jeg vil overveje at lave igen.

Da gæsterne var taget hjem, sad gemalen og jeg og talte om huset. I dag er det et år siden, vi flyttede ind, og vi er – heldigvis – stadig meget glade for det. Vi har nået mange af de ting, vi ville indretningsmæssigt og føler os godt hjemme, men vi har fortsat planer om, at der skal flere billeder op, at der er et par steder, der trænger til en lampe mere osv. Men mon ikke de fleste har det sådan, selv om de har boet samme sted i flere år?