Ostecigarer – sigara börek

Ostecigarer – sigara börek

Til frokost blev vores gæster ‘udsat’ for en omgang blandede lækkerier – herunder sigara börek, eller ostecigarer som de også kaldes. Det blev i øvrigt også til stegte auberginer, salat, tomater, syltede agurker, en småhidsig ajvar (købt i det tyrkiske supermarked) og nogle kødboller med rødløg og timian.

Jeg fandt oprindeligt opskriften på etniskkogebog.dk og ændrede følgende: ingen persille i fyldet, og så valgte jeg at stege pakkerne direkte på panden i stedet for at vende dem i æggehvide og rasp inden stegningen.

Sigara börek

4 personer

yufkadej (fås i mellemøstlige butikker)

Fyld:
170 g feta i små tern
100 g mozzarellaost, reven
2 pasteuriserede æggeblommer

Smuldr fetaen og bland den med mozzarellaost og æggeblommer. Skær dejen ud i stykker på ca. 8 x 20 cm og læg lidt af fyldet i den ene ende af et stykke. Fold dejkanterne fra siden ind over, så det lukker enderne på den komme ‘cigar’, og tril derefter dejstykket, så det bliver en lille lukket rulle. Steg dem i smør eller olie på en pande, så de er gyldne på alle sider.

Note: Sigara börek er ret gode og lækre – rigtig fine som tilbehør og bestemt noget, jeg vil overveje at lave igen.

Da gæsterne var taget hjem, sad gemalen og jeg og talte om huset. I dag er det et år siden, vi flyttede ind, og vi er – heldigvis – stadig meget glade for det. Vi har nået mange af de ting, vi ville indretningsmæssigt og føler os godt hjemme, men vi har fortsat planer om, at der skal flere billeder op, at der er et par steder, der trænger til en lampe mere osv. Men mon ikke de fleste har det sådan, selv om de har boet samme sted i flere år?17 thoughts on “Ostecigarer – sigara börek”

 • Godmorgen♥ Sikke lækkerier! Har aldrig hørt om den dej – minder den om filo dej? Dine Baklava ser lækre ud. Hernede er de meget meget meget sød og en halv er mere end nok. Mine forældre blev engang da de var hernede budt på et udvalg af arabiske kager og stærk arabisk kaffe – af høflighed spise de alle kagerne og drak al kaffen – halsbrand siger jeg bare. Tillykke med 1 års dagen! Knus

 • Tina – udseendesmæssigt gør den i hvert fald. Da jeg stod og arbejdede med det, spekulerede jeg faktisk på, hvad forskellen på de to mon er? Muligvis er der mere smør i filodejen – den blev mere sprød og skrøbelig, da den blev tilberedt.

  Hehe, jeg kan godt forestille mig, at de kan være nogle små tunge godter. De her er som sagt noget mindre søde, så her gik det fint med at spise to om eftermiddagen 🙂

 • Godmorgen, Piskeris – dine Sigara börek lyder rigtig dejlige! God idé at gå på opdagelse i en etnisk kogebog og lade sig inspirere, og din opskrift bliver straks printet ud.

  Jo, jeg tror at det med at indrette sig er en proces, der aldrig bliver færdig – sådan er det her hos os 🙂 Tillykke med det første år!

 • Det kunne være, at man skulle overveje at begynde at ryge igen…. ihvert fald på oste-cigarer 🙂 De lyder som en rigtig god snack. Vi har boet i vores hus i 12,5 år og her er stadig ingen billeder på væggene. Det skyldes nu mest, at jeg havde en intention om, at jeg først ville hænge billeder op, når stuen var i standsat – og det er den så stadig ikke! Mon der er nogen der ikke forstår hvorfor vi har sat huset til salg???

 • Thumbs up for dine sigara böregi, Piskeris! De ser lækre ud. Elsker de små krabater 😉
  Kh. Eva
  PS: Tror også at yufka og filo er mere eller mindre det samme, i hvert fald har jeg en tyrkisk kogebog, hvor han anbefaler filo i stedet fr yufka, hvis man ikke kan finde det!

 • Åh ja – har ikke fået sigara börek i …jeg ved ikke hvor mange år – og de smager fantastisk.

  En overgang spiste jeg dem ret tit, fordi min daværende lokale tyrkiske grillbiks lavede nogle gode nogle – jeg kan bare slet ikke komme på HVOR det var henne, da jeg har boet alt for mange steder (Mit hus er min 31. eller 32. bopæl)

  Må selv i gang – men først i en ferie – er for træt til at eksperimentere med mad til daglig.

  TAK fordi du mindede mig om dem :o)

 • Madame – jeg er jo osteelsker, så det var lige mig – og så smagte de endda endnu bedre, end jeg havde forventet.

  Tror også du har ret med indretning – jeg får i hvert fald ofte flere ideer til ting, man liiiige kunne gøre 😉

 • Camilla – jeg er sikker på, at de her er væsentlig bedre at indtage – så længe det ikke er i røgform 😀

  Kan I ikke købe et hus, hvor der er hængt billeder op allerede? Det kunne være smart! Jeg kan i hvert fald anbefale at gå efter et hus, der ikke kræver en total renovation, for hverken gemalen eller jeg er særlig håndværkeragtige, så vi var glade, da vi fandt et hus, som ikke krævede flere måneders intensiv snedkerarbejde – og efterfølgende krisehjælp 🙂

 • NYBH – jeg tror også, du vil synes om dem! Og jeg gætter på, at de også kan laves af filodej, for yufkadejen mindede meget om det i struktur.

 • Eva – mange takker! 😀
  Dem kunne jeg godt blive fan af – skal helt sikkert laves igen på et tidspunkt!

  Tak for input mht. yufka- og filodej. Synes også det minder en del om hinanden 🙂

 • Esther – så håber jeg, at du vil blive boende mange år det nye sted, for det lyder til, at det er lykken 🙂

  Og dejligt at kunne inspirere dig 🙂

 • Aldrig mere total renovation! Hold mig oppe på det, når jeg (forhåbentlig) en dag fortæller at huset er solgt og jeg er på jagt efter et nyt. Efter 12,5 år er kun halvdelen (huset er i alt 300 m2) sat i stand. Det er da bestemt også noget, men alligevel meget langt fra målet. Nu kaster vi håndklædet. Total renoveringen har alligevel været for stor en mundfuld.

 • Har du prøvet at finde bøger om emnet på biblioteket? For jeg har lånt den mest fantastiske kogebog med bla omar mazouk. Den hedder Perker kogebogen ( har det virkeligt dårligt med at skrive det, men det hedder den altså 😉 )

  /Lise
  htp;//lisepaasu.blogspot.com

 • Lise – nej, jeg har ikke fået researchet så meget på det område endnu (mest fordi jeg prøver at overbevise mig selv om, at jeg skal holde lidt igen med at købe kogebøger ;-)) – men super med tippet. Den vil jeg tjekke ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *