Øens Spisested

Øens Spisested

Øens Spisested er en hyggelig restaurant i den nordlige del af Amager. Den sørgede jeg for at booke bord hos, da vi skulle finde noget aftensmad inden en koncert i Amager Bio i slutningen af august. Her var vejret så lunt og solrigt, at vi sagtens kunne sidde udenfor.

Øens Spisested har en syvretters menu til 600 kr, der bestemt lød spændende, men vi havde ikke så meget tid, ligesom varmen også tog toppen af appetitten, så vi holdt os til fireretters menuen til 360 kr. Jeg snuppede samtidig et glas hvidvin, der passede til de første retter.

Første servering var en lille yndig krustade. Der var desværre ikke så megen smag i fyldet, så den gled hurtigt i baggrunden i forhold til de følgende retter.

Øens Spisested, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Der kom også lidt kuvertbrød på bordet – sprøde mørke maltflager samt et saftigt (surdejs-?) brød.

Forretten var jeg til gengæld helt pjattet med. Den virkelig smukke og sommerlige ret bestod af et stykke vandmelon toppet med små stykker (rimmet) rødspætte, salturt, brombær blomsterblade samt en mild creme. Det var faktisk den ret, der inspirerede mig til den vandmelon-appetizer, jeg bloggede om for nylig. Kombinationen lyder ret aparte, men det fungerede overraskende godt – og så blev man jo helt forelsket i den smukke anretning.

Øens Spisested, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi gik lige fra sommer til efterår med den næste ret, som bestod af stegte svampe, revet Havgus ost samt syltede rødløg. En ret, hvor der var skruet godt op for smag og sensommer/efterår. Rigtig skøn vegetarret!

Vi var nu nået til aftenens hovedret. Inden da nåede jeg dog at bestille et glas rødvin, men ikke før at jeg fik spurgt tjeneren hvilken temperatur, de serverer deres rødvine ved. Der er nemlig stadig en del restauranter, der serverer rødvin, der har stuetemperatur, og det er ganske enkelt synd, for så har man slået næsten samtlige interessante smagsnoter ihjel. Men heldigvis fortalte tjeneren, at rødvin havde de skam også kølet ned, så jeg bestilte et glas, der passede til maden (en italiensk sag – i øvrigt fra samme producent som hvidvinen, jeg lagde ud med).

Men altså – hovedretten bestod af skovdue med rødbede- og ingefærsauce, blomkål, bønner og havtorn. Duen var perfekt tilberedt, og det er ikke nødvendigvis let med sådan en lille sag. Jeg kunne især godt lide, at tilbehøret bestod af forskellige grove grøntsager og ikke bare den sædvanlige kartoffelmos, som mange restauranter ellers ville fyre af. Der var mere smag og nuancer i denne servering.

Man kan tilkøbe dessert for 60 kr, men vi var rigeligt mætte, så det sprang vi over.

Betjeningen var meget behagelig – en både imødekommende og hyggelig tjener, der sørgede for, at vi havde en god oplevelse og helt sikkert har lyst til at komme igen.

Jeg ender på fem funklende stjerner til Øens Spisested.



2 thoughts on “Øens Spisested”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *