Margarita med limetwist, artiskokcremehapsere, Hoppin’ John og aubergine-chilisalat

Her til aften havde vi svigerforældrene på besøg, og de fik mulighed for at være forsøgskaniner på et par af mine amerikanske påfund. Vi startede med en Margarita – en drink, som amerikanerne efter sigende er glade for – samt nogle artistokhapsere, som jeg selv komponerede.

Til hovedret havde jeg fundet endnu en ret fra min amerikanske kogebog, Hoppin’ John, og da jeg syntes, der skulle være lidt grønt til, blandede jeg en simpel salat til. I den amerikanske ret brugte jeg røget skinke i stedet for svineskank, som den oprindelige opskrift foreskriver, og så brugte jeg frisk chili i stedet for tørrede chiliflager.

Margarita med limetwist
4 personer

1½ dl tequila
½ dl Cointreau
½ dl limesaft
1 dl sød limesaft (købt i tyrkisk supermarked)
isterninger
fint salt

Tag fire cocktailglas og gnub glaskanten med et stykke lime. Dyp derefter glaskanten på en tallerken med fint salt drysset på, så saltet klistrer sig fast i limesaften. Lad det tørre. Ryst tequila, Cointreau, sød limesaft og friskpresset limesaft godt sammen med nogle isterninger og hæld det i glassene.

Note: Jeg tilføjede noget sød limesaft til min Margarita. Det købte jeg for nylig hos et tyrkisk supermarked, og jeg kunne godt lide, at drinken fik lidt sødme, så alkoholen ikke fik lov til at dominere nær så meget.

Artiskokhapsere
ca. 12 stk.

½ glas grillede artiskokker
1 spsk rygeost
lidt salt
1 tsk tørret rosmarin

Alle ingredienser blendes grundigt og smøres på små kiks.

Note: Grillede artiskokker og rygeost er SÅ meget på min hitliste for tiden, og de bliver absolut ikke dårligere af at blive blandet sammen! Små smagfulde hapsere – mmmm!

Hoppin’ John
ca. 5 personer

3½ dl sortøjede bønner
400 g røget skinke
1 løg, hakket
1 rød chili, hakket
4 cups vand + lidt ekstra
3½ dl hvide ris
2½ dl revet cheddar
salt og peber

Hæld bønner, skinke, løg og chili sammen med vand i en gryde og lad det simre i 1½ time. Tag derefter skinken op og skær den i mindre stykker (uden at brænde fingrene) og hæld stykkerne tilbage i gryden sammen med risene. Lad det koge, indtil risene er møre (ca. 20 minutter) og smag til med salt og peber. Servér det sammen med revet cheddar oven på.

Note: Fin og mættende ret. Havde den ikke så lang kogetid, ville den være perfekt som hverdagsmad, for den er enkel og passer sig selv det meste af tiden.
Aubergine-chilisalat

– 1 aubergine
– groft salt
– romainesalat
– lidt chiliolie
– merianblomster

Skær auberginen i tykke skiver og læg dem på en saltdrysset tallerken og drys salt oven på skiverne. Lad dem trække i en halv time og tør dem derefter fri for salt og væde. Steg dem på en pande med lidt chiliolie, til de er møre, og skær dem i strimler. Bland dem med strimlet salat og dryp lidt chiliolie på. Pynt med merianblomster.

Note: Sprød, frisk og lidt stærk på grund af chilien – en anderledes salat, der passede fint med hovedretten.12 thoughts on “Margarita med limetwist, artiskokcremehapsere, Hoppin’ John og aubergine-chilisalat”

 • Orv, hvor ser det lækkert ud alt sammen, Piskeris!!!

  Dine svigerforældre var vel nok heldige at blive inviteret til at være forsøgskaniner af dine amerikanske påfund. Hoppin' John skal laves her ved første lejlighed.

  Ha' en rigtig god lørdag!

 • Vibeke – ja ikke? Jeg kan se, at jeg ikke fik smidt et link ind til en forklaring af retten – det er gjort nu!

  Jeg er deres eneste svigerdatter, så det håber jeg 😉

 • Lea – mange tak! Det er rart, at den passer sig selv det meste af tiden – så er der også tid til andet end at svinge potter og pander 🙂

 • Elsker også bare artiskokcreme. Den hjemmelavede af slagsen, vel at mærke. Den er så meget billigere og sundere end færdigkøbt.

  Har ikke prøvet at blande rygeost i men det lyder ganske lækkert. Tak for tippet 🙂

 • Godt, at det er weekend, så jeg igen kan få tid til at følge med i alle dine påfund 🙂
  Ser virkeligt skønt ud. Den Margarita kunne jeg godt lige sippe til her i sofaen!!

  De kiks er bare et hit! Og med artiskok er de bare super lækre.

 • Det lyseblå køkken – jeg kan stadig overraskes lidt (positivt vel at mærke) over hvor meget smag, der er i artiskokcreme – lige noget for mig!

  Og selv tak – rygeost er kommet for at blive i mit køkken! 😀

 • Hanne – der skal bestemt være plads til en drink i sofaen! 😛

  Jeg er blevet ret glad for at bruge de små kiks til diverse hapsere, når gæsterne kommer. Denne gang kunne det også erstatte en forret 🙂

 • Åh, hvor ser det godt ud (og hold da op hvor jeg gentager mig selv hele tiden *LOL*)
  Jeg har det ligesom dig mht rygeost og artiskokker, så de hapsere skal da SÅ meget afprøves – nu vokser den liste igen…

  Det hele ser lækkert ud og sjovt at du har taget Hoppin' John op, det ses ikke så tit på de her breddegrader 😀

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – hehe, tak! Jeg havde aldrig hørt om retten, før jeg læste om den i kogebogen, så det er bestemt et af de steder, hvor jeg er blevet klogere på amerikansk madlavning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *