Kartoffelsalat med ærter
Denne panggrønne kartoffelsalat med ærter lyser virkelig op på middagsbordet og får familien (og/eller gæsterne) til at smile. Og så måtte jeg naturligvis pynte med lidt farverig skovsyre, nu hvor jeg var ved at skrue op for farverne.
Kold kartoffelsalat er en rigtig sommerspise, men af en eller anden pudsig grund har jeg kun lavet det én gang i løbet ag sommeren – og det er jo alt for lidt! Men så bruger jeg da bare månedens sensommer-benspænd som god anledning til at lave en funky udgave.
Denne udgave er dog serveres lidt lun, for jeg lavede ærtecremen lige inden servering. Du kan selvfølgelig blot køle ærtecremen helt ned inden brug, hvis du foretrækker en kold kartoffelsalat med ærter.
Kold kartoffelsalat med ærter
2 personer
400-450 g små faste kartofler, kogte og kølet af
Ærtecreme:
200 g frosne ærter
2 spsk creme fraiche
½ spsk frisk mynte
lidt citronsaft
salt
Bring en lille gryde vand i kog og hæld ærterne i. Giv dem et par minutter, indtil de er møre, og hæld så vandet fra. Tag 1 spsk ærter fra og hæld resten i en blender sammen med creme fraiche og mynte. Blend det til en ensartet masse og smag til med citronsaft og salt.
Vend kartoflerne i ærtecremen og hæld dem over i en skål eller et fad. Pynt med ærter og spiselige blomster eller krydderurter – i dette tilfælde blev det rød skovsyre.
Note: Ærtecremen har en frisk og lækker sødme fra ærterne men bliver balanceret af citronsaften. Denne kartoffelsalat kan spises sammen med de fleste (hvis ikke alle) andre retter, hvor du normalt vil servere kartoffelsalat.