Kalkun med karry og æbler

kalkun, karry, æbler, fennikel, løg, kokosmælkDet er sjældent, jeg spiser kalkun. Alt for sjældent. Det skyldes nok, at jeg ikke plejer at støde på det i supermarkederne – især når jeg stort set kun køber økologisk eller frilandskød. Men for nogle måneder siden købte jeg kalkunkød i tern fra Aarstiderne, og det kom jeg heldigvis ikke til at fortryde. For nylig brugte jeg en af pakkerne til kalkun med karry og æbler – en lækker mør ret med et godt spark karry i. Husk at bruge en god karry i denne ret – jeg brugte madraskarry, som jeg har købt hos ASA i Torvehallerne.

Kalkun med karry og æbler
2-3 personer

350-400 g kalkun i tern
1 løg, skåret i små tern
2 spsk god karry
smør til stegning
en fennikel, skåret i tynde strimler
2 dl kokosmælk
salt og peber
citronsaft

Pynt:
æble skåret i tern

Smelt en god klat smør på en pande og svits karryen i den i et halvt minut. Tilsæt løg og fennikel og steg det ved mediumvarme et par minutter. Tilsæt kalkunkødet og brun det godt. Derefter hælder du kokosmælk i retten og lader det simre i 15-20 minutter, mens du koger en portion ris. Smag din kalkun i karry til med salt, peber og citronsaft.

Servér din kalkun i karry med kogte ris og æbletern.

Note: Kalkun i karry minder – ikke overraskende – om kylling i karry, men kalkunkødet har en lidt sødere og kraftigere smag, der passer godt sammen med den kraftige karry. Fenniklen supplerer også retten fint og giver retten et ekstra skud grøntsager (du kan evt. overveje at bruge en fennikel mere i retten).



4 thoughts on “Kalkun med karry og æbler”

  • Jeg er helt stoppet med at spise kalkun for flere år siden, fordi jeg simpelthen ikke ved, hvordan dyrevelfærden er på dem. Jeg frygter de har det som burhøns ell deromkring og det nægter jeg at støtte. Ved du noget om den del? Det smager jo rigtig godt og er kaloriefattigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *