Ingefærshot – ingefærdrik

Ingefærshot – ingefærdrik

Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, og det er årstiden for forkølelser og andet dårligskab. Jeg lavede derfor ingefærshot i weekenden – eller ingefærdrik om du vil. En heftig lille sag, der er sprængfyldt med ingefær. Der er mange myter omkring forebyggelse af forkølelse, og jeg skal ærlig talt indrømme, at jeg ikke ved, om ingefærshot gør den store forskel, men jeg tænkte, det ikke skadede at prøve.

Jeg har set mange udgaver af ingefærshot. De fleste laver det ved at presse ingefær sammen med frugt i en juicer, men sådan en maskine har jeg ikke, så jeg blendede i stedet frisk ingefær med vand og lidt citronsaft.

Ingefærshot

125 g frisk økologisk ingefær
2 dl vand
frisk saft fra to citroner
honning efter smag

Skær ingefæren i mindre stykker – du behøver ikke at skrælle den – og blend den sammen med 2 dl vand og saften fra én citron. Lad det trække natten over i køleskabet. Hæld det i en si dagen efter og pres den sidste saft ud af ingefærpulpen med en ske. Ingefærmosen kan du gemme og bruge i madlavningen – jeg viser et eksempel eller to i løbet af den kommende uge. Tilsæt mere citronsaft til ingefærsaften. Nu har du en ret kraftig ingefærshot. Du kan vælge at fortynde den yderligere med vand og/eller smage den til med honning. Jeg valgte at smage den til med honning men undlod at fortynde den med vand, så det var en kraftig vitaminindsprøjtning, der kradsede lidt.

Note: Hvis du ikke fortynder dette ingefærshot, så er det en heftig sag, men det gør ikke noget – så kan du nemlig holde dig til et lille glas eller to om dagen. Du kan også udskifte honningen med æblejuice, hvis du vil have en lidt mildere udgave og ikke ønsker at bruge honning.5 thoughts on “Ingefærshot – ingefærdrik”

  • Ja, det er godt. 🙂 Jeg bruger selv at tilsætte appelsinsaft også for at runde den noget skarpe smag fra ingefær og citron en smule.
    Sådan en shot varmer hele vejen ned – både med og uden appelsin, men det er godt for immunforsvaret med lidt ekstra styrke at trække på i den kolde tid.

    • God idé med appelsinsaften – det kan være, jeg skal prøve det på et tidspunkt. Jeg må helt sikkert lave en portion mere, for jeg er løbet tør og er allerede blevet lidt afhængig af det 😉

  • Den her skal jeg da prøve og den bliver helt sikkert en succes 🙂

    Bruger ingefær til alt der har med kroppen at gøre da den kan kurerer næsten hvad som helst. Har fundet ud af at den også er god mod transport-/søsyge. Så behøver man ikke spise de der søsyge piller som gør en døsig. Man skal bare tage et ingefærshot og så er man klar til gyngeturen til og fra Bornholm med Leonora Christine 😛 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *