Drink med kakao og valnødder

Drink med kakao og valnødder

Jeg fik lyst til at lave en drink med kakao og valnødder i anledning af mit valnødde-benspænd. Jeg mener – er det ikke oplagt at bruge hakkede valnødder til at pynte glaskanten på samme måde som folk bruger sukker og salt?

Du kan vælge at blende valnødderne, så de bliver meget findelte – på grænsen til pulver. Og det vil jeg også anbefale dig, hvis du skal lave drinken til flere personer. Men i dette tilfælde brugte jeg blot en skarp kniv og en lille smule tålmodighed.

Drink med kakao og valnødder

1 person

2 cl hasselnøddelikør
2 cl Cointreau
8 cl fyldig og kold kakaomælk – jeg foretrækker Matilde
isterninger

Pynt:
lidt mørk sirup
3-4 finthakkede valnødder

Start med at pynte dit lave drinkglas ved at smøre lidt mørk sirup (eller honning) på kanten af glasset, inden du vender kanten i de finthakkede valnødder. Sørg for, at hele kanten er dækket.

Hæld hasselnøddelikør, Cointreau og kakaomælk i en shaker med isterninger. Ryst godt. Fyld isterninger i dit drinkglas og hæld drinken over. Servér med det samme.

Note: Dette er et bud på en vinterdrink, som ikke er så alkoholtung. Laver du denne drink med kakao, så kan den varieres, hvis du enten ikke har Cointreau eller blot ønsker at undgå det lille touch af appelsin, som alkoholen giver. Jeg prøvede også at lave en udgave, hvor jeg udskiftede Cointreau med mørk rom, og selvom appelsin-versionen er min favorit, så fungerer den anden udgave også fint. Og så giver valnøddekanten lige et letbittert pift, som passer godt til den søde drink.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *