Grillmiddag og stikkelsbærsorbet

Grillmiddag og stikkelsbærsorbet

Knivmuslingerne og citronbrødene var selvfølgelig ikke det eneste, der skulle på grillen, da vi grillede i fredags, og jeg havde derfor formet en række hakkebøffer ud af noget af det gode hakkekød, som vi købte hos Bondegården for et par måneder siden. Kødet havde tabt en lille smule smag af frysningen, men det duftede og smagte stadig rigtig godt. Da jeg var forbi Torvehallerne om eftermiddagen, havde jeg blandt andet købt en lille gnalling Bornzola – en skimmelost fra Bornholms Andelsmejeri, hvor ostens smag minder om gorgonzola. Hver bøf fik en spsk ost i midten og ellers blot krydret med lidt salt og peber, inden de blev grillet. Skøn kombination, hvor osten gav lidt kant og bid til oksekødet, uden at kødets smag blev overdøvet.

Sammen med bøfferne fik vi et par salater. Først denne enkle tomatsalat bestående af smukke orange tomater, som jeg også fandt i Torvehallerne. De var vendt med friske basilikumblade og en smule olivenolie og salt.

Den anden salat var også ret simpel og bestod af champignons, squash og agurk skåret i meget små tern. De blev vendt i et par spsk friskhakkede merian og oregano og drysset med en smule salt og olie.

Grillmad mætter jo temmelig meget – eller også kommer man bare tit til at spise lidt mere, når man sidder udenfor og hygger i det gode vejr. Derfor er det også sjældent, at jeg laver dessert, når vi griller, men denne aften lavede jeg en enkel sorbet, som jeg serverede, da mørket faldt på. Opskriften har jeg var Ninjaen, og er du til desserter, der gerne må være lidt syrlige, så bør du prøve denne her.

Stikkelsbærsorbet

6-8 personer

650 g frosne stikkelsbær
3 dl fløde
flormelis efter smag – jeg brugte ca. en dl

Lad bærrene tø lidt op – præcis så meget, at de kan blendes – og hæld dem i en skål sammen med piskefløde. Blend det til en ensartet masse og smag til med flormelis. Sorbeten er forholdsvis flydende på dette tidspunkt, så stil den gerne i fryseren en halv times tid, så den når at blive lidt mere kompakt, inden du serverer den.



6 thoughts on “Grillmiddag og stikkelsbærsorbet”

  • Jeg er vild med din stikkelsbærsorbet – det lyder vel nok lækkert! Og de smukke orange tomater vil jeg se om man kan få her oppe nordpå.

    • Jeg så også ret forskellige og farvestrålende tomater inde ved Torvehallerne, så jeg må forbi igen, for de er både smukkere og mere smagfulde end mange af dem, man kan købe i supermarkederne 🙂

  • Kan du nævne bare en butik hvor det er muligt at købe stikkelsbær, jeg har snart været alle steder også på nettet men kan ikke finde noget. Det er jo ikke alle der har have.

    • Se, det er også en af hovedårsagerne til, at vi har stikkelsbærbuske i haven – de er nemlig – desværre – næsten umulige at finde i butikkerne. Men når bærrene er i sæson i sensommeren, så har jeg set dem til torvedag/på madmarkeder, og jeg mener også, at jeg har set friske stikkelsbær hos Irma eller Kvickly sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *