Restaurant Höst
For et par uger siden var vi på Restaurant Höst sammen med Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste. Restauranten er en del af Cofoco-kæden og er inspireret af den nye nordiske madlavningsstil, uden at alle råvarer dog partout skal være nordiske/lokale.
Stilen er rå og kølig på den underspillede, elegante måde, som har været in de senere år. Der er heller ingen tvivl om, at der er tænkt over æstetik og indretning hos Restaurant Höst.
Mens vi ventede på de første retter, fik vi lidt brød serveret sammen med en frisk creme…
… og denne smukke appetizer, som vi delte. Jeg havde ikke noget at skrive med, og retten blev præsenteret meget hurtigt, så jeg fik ikke fat i så mange af ingredienserne, men der var i hvert fald små, nye danske kartofler med spæde spinatblade, en lækker creme og små flager, som jeg ikke kan huske, hvad var.
Et par af de andre havde valgt at tage restaurantens tre retters menu til 295 kr, men jeg kunne ikke stå for a la carte-kortet og valgte her en hovedret og en dessert.
Hovedretten var denne smukke servering – ribeye, der var serveret med syltede og brændte nye løg, vild brøndkarse og Karl Johan mayonnaise. Jeg valgte (selvfølgelig) at få stegt ribeyen så kort tid som muligt – den skulle bare lige kysse panden – og den smagte da også aldeles fremragende. Den enkle men forførende servering er et godt eksempel på, at du kan lave fantastisk mad, så længe du bruger ordentlige råvarer og sørger for at behandle dem nænsomt. Ikke så mange dikkedarer – bare sørg for at putte rigelig med kærlighed i madlavningen.
Det var dog ikke kun muligheden for at få ribeye, der fik mig til at vælge fra a la carte-kortet. Faktisk var det desserten, der i dette tilfælde bestod af birkebarkis med syltede skovjordbær og blendet hvid chokolade med urter. Hvor kækt lød det ikke lige? Det blev jeg simpelthen nødt til at prøve…
Igen var der tænkt grundigt over præsentationen, og Restaurant Höst formåede igen at præsentere en ret, der både virkede enkel og samtidig udstrålede en elegance, jeg ikke ville forvente på en restaurant i det prislag. Så fin og indbydende – en fryd for både øjne og mund. En meget mild og dejlig dessert, der passede godt til årstiden.
Servicen på Restaurant Höst var fin – smilende og høflig – og lokalerne var rare at sidde i. Som madblogger kan jeg godt lide, at restauranten er lys og indbydende, og selvom det var godt hjulpet af, at der stadig var dagslys, mens vi var der (stor fordel ved de lange, danske sommeraftener), så er det skønt, når restauranter ikke er små, dårligt oplyste huler.
Maden var velsmagende, enkel og alligevel tilpas nuanceret på samme tid, og restauranten turde godt lege med ingredienser og sammensætninger, som ikke er så udbredt på andre restauranter. Samtidig var retterne smukke og gav én lyst til at gå på eventyr i dem, og det kan jeg ikke stå for.
Fem stjerner herfra til Restaurant Höst og en klar anbefaling – her kommer jeg gerne tilbage til.
Åh sikke en smuk dessert! Det lyder som en magisk kombination.
Magisk er en ret god betegnelse! Alene præsentationen gav så mange plusser i min bog, og heldigvis levede smagen op til det 🙂
Det ser meget lækkert ud! Men alt er overstrøet med noget, der mest minder om kakao 🙂 Tak for anbefalingen – det er et sted, jeg gerne vil besøge.
Hehehe! Det var det nu ikke – men jeg kan desværre ikke huske, hvad det var 🙂
Höst har læææænge stået på min spiseseddel over steder der skulle besøges. Nu bliver jeg da nødt til at komme ind og smage den fantastiske dessert 🙂
Af sted med dig – og bon appetit 😀