Ralphs Mad & Vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Restauranterne er åbnet igen, og dem vil gemalen og jeg naturligvis gerne støtte, så vi smuttede forbi RALPHs Mad & Vin i sidste uge. RALPHs er en lille mad- og vinbar, der ligger over for Holmens Kirkegård i København.

Her var selvfølgelig håndsprit ved indgangen, men ellers kunne man ikke se, at det var første dag efter flere måneders lukning, og det var egentlig meget rart. Der var fin afstand mellem bordene, der også virkede naturlig, og flere gæster var allerede i gang med at bestille mad og drikke.  

RALPHs menukort består af en række mindre retter samt en (stor) dagens ret og et par desserter. Vi ville gerne smage lidt forskellige ting, så vi endte med hver især at tage en af de mindre retter samt dele dagens ret, der i dette tilfælde var moules frites – vi ville nemlig være sikre på, at der var plads til dessert!

Ralphs Mad & Vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi bestilte naturligvis også et glas vin hver, men blev dog lidt overraskede over, at vinen ikke blev præsenteret, da den blev hældt op – det ville jeg forvente af et spisested med fokus på vin. Men nu var det jo første dag med nyt menukort, så det kunne være, at det samme gjaldt for vinkortet.

Til forret fik jeg en flot kalveterrin med grønne asparges, nye gulerødder, ærter, salat samt dijonaise. Smagen var meget fint balanceret, og retten var smukt anrettet, så terrinen nærmest lignede flisemosaik. Gemalen havde valgt en havørred-rilette med ørredrogn, mayoannaise, creme fraiche, ærteskud og syltede agurkekugler. Den var også fint anrettet, og så smagte den virkelig lækkert – en god kontrast mellem den lidt fede fisk og mayonnaisen og de friske grøntsager.   

Ralphs Mad & Vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Dagens ret bestod som sagt af moules frites, og det viste sig, at det var en god idé, at vi delte, for det var en ganske velvoksen portion! For mig er moules frites en ret, der dufter af sol og sommer (har nogle gode ferieminder fra Frankrig, hvor jeg fik retten første gang), og så er det en perfekt deleret. Jeg ville godt have haft et glas vin til retten, da jeg havde drukket det, jeg havde bestilt til forretten, men det lod til, at tjeneren havde travlt og ikke lagde mærke til, at vi var næsten løbet tør for drikkevarer. Jeg tænkte, at så kunne jeg blot bestille et glas dessertvin til sidst.

Ralphs Mad & Vin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Og ja, der var heldigvis plads til lidt dessert. Jeg er utrolig glad for citroner, så jeg blev selvfølgelig nødt til at vælge citronfromagen med citronperler og karamelknas. En dessert, der havde en god balance mellem det søde og det syrlige og som både var luftig og lidt bastant på samme tid. En meget vellykket servering. Gemalen snuppede en rabarbertærte med marcipan, mørdej og kærnemælksis. Her var marcipansmagen dog lige lovlig dominerende (til min smag), men han lod til at nyde den.

Dessertvin nåede vi dog ikke at bestille, da tjeneren forsvandt i samme sekund, at vi havde nævnt, hvad vi gerne ville have til dessert. Det var lidt spøjst, at det var så svært at købe ekstra drikkevarer – det er normalt noget, at tjenerne er gode til at spørge ind til på restauranter – men det var mest synd for restauranten, der kunne have tjent lidt ekstra på det.

Det var rigtig hyggeligt at være ude at spise igen, og vi havde en god oplevelse på RALPHs Mad & Vin. Maden var velsmagende og til en ganske rimelig pris. Det var som sagt ærgerligt, at vi ikke fik udforsket vinkortet, men vi har fuld forståelse for, at ting nok var lidt mere hektiske på åbningsdagen.