Portonic – simpel portvinsdrink
Da vi holdt portvinssmagning for nylig (hvor vi blandt andet serverede vaniljemarineret laks samt hasselbach kartofler), serverede jeg denne portonic som velkomstdrink. Det er – som navnet også antyder – en portvinsudgave af en gin & tonic, hvor ginnen er udskiftet med tonic. Det er selvfølgelig en opfindelse fra portvinens land, Portugal. Jeg har læst et sted, at de typisk laver den half n’ half, men jeg foretrækker knapt så søde drinks, så jeg tilføjede lidt mere tonic.
Portonic
1 drink
4 cl hvid portvin
6 cl tonic
en skive citron
isterninger
Hæld portvin i et glas og tilføj derefter tonic. Tag en skive citron, klem den lidt over glasset, så så der ryger et par dråber i drinken og put derefter både citronskive samt isterninger i drinken. Ny den med det samme.
Note: Portonic er en sødere udgave af en almindelig gin & tonic. Du kan justere sødmen med lidt ekstra citronsaft eller eventuelt tilføje lidt mere tonic.
Det her kommer hurtigt til at smage lidt sangria-agtigt. Isterningerne er et must
Absolut – det er helt klart en drink, der skal være kold og frisk 🙂