November byder på en lidt anden vinkel end ved de tidligere benspænd. I denne måned er der nemlig ekstra fokus på drikkevarerne til maden! November kommer til at stå i øllets tegn, og der bliver både indlæg om mad med øl – og øl til mad.

Gennem mange år har Danmark brystet sig af at være et øl-land, men skal jeg være helt ærlig, synes jeg kun, at vi har fortjent den titel de sidste ti år, hvor mikrobryggerierne er skudt frem og virkelig har udvidet butikkernes sortiment. Førhen var der de traditionelle pilsnere og så en enkelt porter eller to, mens du i dag kan købe et bredt spekter af spændende, finurlige og særprægede øl med toner af frugter, honning, lakrids og krydderurter. Jeg elsker de muligheder, det giver for at matche øl og mad, og det er noget af det, jeg vil eksperimentere med den næste måneds tid.

Personligt har jeg aldrig brudt mig om de klassiske pilsnere – de er alt for bitre til mig. En meget varm sommerdag er en iskold pilsner dog stadig dejlig at få stukket i hånden, men ellers er jeg mere til tungere mørke øl såsom stout og porter.

Har du en favoritøl?

Se de retter med øl, som jeg lavede i denne måned