Lammegrydesuppe

Lammegrydesuppe

Jeg faldt over en spændende tyrkisk lammegrydesuppe med masser af grøntsager i, da jeg bladrede i opskriftbogen ‘Kalv og Lam‘. Den ville passe meget godt til mit lammekøds-benspænd. Jeg havde planer om at følge opskriften og blot udelade auberginer, men portionen endte med at blive så stor, at jeg også udelod de grønne bønner. Samtidig justerede jeg flere ting, hvor jeg blandt andet brugte røde peberfrugter i stedet for grønne og justerede på krydderimængderne. Jeg endte med at servere retten som suppe, men du kan også servere ris til, og så kan retten strække sig til mindst tre personer.

Lammegrydesuppe

2 personer

300 g lammekød i tern
lidt olivenolie
2 løg, hakkede
1 dåse hakkede tomater
1 rød peberfrugt i tern
1 squash i tern
3 dl lamme- eller grøntsagsbouillon
1 tsk basilikum
1 tsk timian
en smule oregano
2 fed pressede hvidløg
salt og peber

Svits løgene i en gryde med olivenolie og tilsæt så kødet. Når det er brunet, vender du squash og peberfrugt i gryden. Lad det stege et par minutter, inden du tilsætter resten af ingredienserne undtagen salt og peber. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme en times tid. Smag til med salt og peber og servér med små tern af rå squash og peberfrugt oven på suppen.

Note: En dejlig fyldig og mættende suppe, hvor jeg ikke savnede hverken ris eller pasta til. Det vil også være godt med grønne bønner i retten, så det vil jeg bruge næste gang (men de skal først tilsættes få minutter inden servering, så de ikke koger ud og bliver kedelige).



10 thoughts on “Lammegrydesuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *