Lammegryde – også som suppe

Jeg faldt over en spændende tyrkisk lammegryderet med masser af grøntsager i, da jeg bladrede i opskriftbogen ‘Kalv og Lam‘. Jeg havde planer om at følge opskriften og blot udelade auberginer, men portionen endte med at blive så stor, at jeg også udelod de grønne bønner. Samtidig justerede jeg flere ting, hvor jeg blandt andet brugte røde peberfrugter i stedet for grønne og justerede på krydderimængderne. Jeg endte med at servere retten som suppe, men du kan også servere ris til, og så kan retten strække sig til mindst tre personer.

Lammegrydesuppe
2 personer

300 g lammekød i tern
lidt olivenolie
2 løg, hakkede
1 dåse hakkede tomater
1 rød peberfrugt i tern
1 squash i tern
3 dl lamme- eller grøntsagsbouillon
1 tsk basilikum
1 tsk timian
en smule oregano
2 fed pressede hvidløg
salt og peber

Svits løgene i en gryde med olivenolie og tilsæt så kødet. Når det er brunet, vender du squash og peberfrugt i gryden. Lad det stege et par minutter, inden du tilsætter resten af ingredienserne undtagen salt og peber. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme en times tid. Smag til med salt og peber og servér med små tern af rå squash og peberfrugt oven på suppen.

Note: En dejlig fyldig og mættende suppe, hvor jeg ikke savnede hverken ris eller pasta til. Det vil også være godt med grønne bønner i retten, så det vil jeg bruge næste gang (men de skal først tilsættes få minutter inden servering, så de ikke koger ud og bliver kedelige).

10 thoughts on “Lammegryde – også som suppe

  1. Guuuf, hvor ser det bare lækkert ud Piske! Og mon ikke sådan en omgang ville være godt til et snotmonster som mig? – jeg tror det, så hvis du skulle få lyst, så kigger du bare fordi med en portion 😉

  2. Ja det ser godt nok lækkert ud 🙂
    Hvor kraftig er lammesmagen i retten? Måske det er et godt sted at ‘starte’ hvis man sådan skal prøve sig med at spise lam igen…

    • Hm, det kommer nok mere an på lammekødet. Jeg brugte noget lammekød, som havde en mild smag af lam, så det kunne primært smages, når man tyggede på kødet – og ikke så meget på selve saucen/suppen. Under alle omstændigheder er det et godt sted at starte, for tomaterne er med til at give retten sødme og en mere ‘rund’ og mild smag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *