Efter et småkontroversielt benspænd med indmad kaster jeg mig nu ud i et benspænd af mere ‘normal’ karakter. Februar kommer til at stå i lammekødets tegn. Der er ikke helt sæson for lammekød endnu, men jeg er nu godt dækket ind alligevel. I slutningen af november måned sidste år drog vi nemlig sydpå for at hente et halvt lam hos Torupgaard, som vi havde stiftet bekendtskab med, da vi fik smagsprøver af dem til Gisselfeld markedet måneden før. De smagsprøver imponerede så meget, at vi endelig fik taget os sammen til at købe kød direkte fra bondemanden så at sige. Besøget hos Torupgaard var i øvrigt ganske hyggeligt – det er tydeligt, at det er folk, der brænder for det, de laver, og det har nu væsentlig mere charme end blot at vælge en pakke i supermarkedet. Jeg håber, at vi fremover oftere vil købe kød via gårdsalg.

Men tilbage til lammekødet. Det kan spises af de fleste. De, der ikke bryder sig om lammekød, har ofte haft en dårlig oplevelse som barn, hvor de har fået kød, der smagte af uld/får. Det er dog aldrig noget, som jeg har oplevet med de mest gængse udskæringer, og jeg tror også, at kødkvaliteten er steget på dette område gennem de sidste tyve-tredive år. Hvis du er en af dem, der ikke kan lide lammekød, så vil jeg opfordre dig ekstra meget til at holde øje med de retter, jeg blogger i denne måned. Der vil komme ret forskellige lammeretter – både hurtige og langtidstilberedte retter, svagt eller stærkt krydrede – og mon ikke der vil være mindst én ret, som du godt tør give dig i kast med?

Se de retter med lam, som jeg lavede i denne måned