Grillede skrubber med mungbønne- og tomatkompot

Grillede skrubber med mungbønne- og tomatkompot

Sidste år havde vi en række grillplaner for august måned, som ikke blev til noget, da vejret var usandsynligt kedeligt. De seneste dage har vi dog rådet bod på mange måneders grillmangel, og i går fik vi prøvet en af de ting, vi havde glædet os meget til – nemlig at tilberede fisk på grillen.

Jeg havde fundet nogle gode, tykke skrubber fra fiskehandleren frem, og de blev rengjort og dryppet med limesaft, som fik lov til at tørre et par minutter, inden jeg smurte begge skrubber med chilipesto og dryssede rasp oven på. Chilipesto er i øvrigt den eneste pesto, jeg normalt kan finde på at købe i handlen – ellers foretrækker jeg at lave det selv.

Mine skrubber blev lagt i et fiskegrillningsklemme (jeg kender desværre ikke fagudtrykket for denne), og lige inden, de blev lagt på grillen, smed vi noget røg-træflis på grillen – igen noget, vi ikke havde nået at afprøve sidste år.
Fiskene fik ca. et kvarter i alt på grillen, hvor de blev vendt undervejs.
Jeg kogte en portion mungbønner og havde egentlig planer om at bruge dem i en salat, men jeg fik ikke holdt øje med dem, så nogle af dem blev udkogte – og det går jo ikke i en salat! Jeg valgte derfor at hælde dem i en gryde sammen med en dåse hakkede tomater, lidt friskhakket chili samt paprika, cayennepeber, presset hvidløg og sort peber. Da det havde kogt en tid, blev det smagt til med salt og serveret sammen med de grillede skrubber – enkel, sund og velsmagende aftensmad.13 thoughts on “Grillede skrubber med mungbønne- og tomatkompot”

 • Cphfoodie – mange tak. Jeg er også rigtig glad for, at vi fik flere gode fiskehandlere sidste år – det gør det noget lettere at få lavet en god fiskeret ind imellem 🙂

 • Wow, skønt med skrubber på grillen. Mungbønner er altså meget svære at bruge i salater, jeg syntes altid de koger for meget ud – også selv om man holder øje med dem 😉

 • Malou – pyh, det er jeg glad for at høre – var ellers sikker på, at de gjorde oprør, så snart jeg vendte ryggen til! Men det er nu ærgerligt, for de er så pæne og ville gøre sig godt i en salat 🙂

 • Hej Hende den lyshårede!
  Tusind tak! Det var også en skøn måde at få fisk på – røgflisen gav en fin, mild røgsmag, som klædte fisken rigtig godt. Det må jeg eksperimentere videre med en anden god gang 🙂

 • Din dessert lyder helt fortryllende, Piskeris! Og så håber jeg at lære at spise fisk i mit næste liv 😉
  Vi har været på picnic i Dyrehaven – det gode vejr skal udnyttes, og det har I jo også gjort ved at grille.

 • Madame – mange tak. Jeg er altså vældig glad for at have romtopf i huset – det er så godt at bruge i desserter!

  Det lyder hyggeligt med udflugten. Vi grillede igen i dag, så vi har grillet fire gange på en uge – det er ny rekord for os 🙂

 • Mmhmmm, hvor skønt med grillede fisk. Det ser totalt lækkert ud. Hvor er I heldige, at vejret bare er så svedigt derhjemme – men det fortjener i også 🙂
  Skøn påske ser det ud til!

  Mange hilsner fra et råkoldt Istanbul!

 • EVA – tusind tak – og vejret er i hvert fald tiltrængt, det har bare været så skønt! Håber at I også snart får godt vejr igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *