grillede skrubber, skrubber, fisk, grill, chilipesto, raspSidste år havde vi en række grillplaner for august måned, som ikke blev til noget, da vejret var usandsynligt kedeligt. De seneste dage har vi dog rådet bod på mange måneders grillmangel, og i går fik vi prøvet en af de ting, vi havde glædet os meget til – nemlig at tilberede fisk på grillen.
grillede skrubber, skrubber, fisk, grill, chilipesto, raspJeg havde fundet nogle gode, tykke skrubber fra fiskehandleren frem, og de blev rengjort og dryppet med limesaft, som fik lov til at tørre et par minutter, inden jeg smurte begge skrubber med chilipesto og dryssede rasp oven på. Chilipesto er i øvrigt den eneste pesto, jeg normalt kan finde på at købe i handlen – ellers foretrækker jeg at lave det selv.

Mine skrubber blev lagt i et fiskegrillningsklemme (jeg kender desværre ikke fagudtrykket for denne), og lige inden, de blev lagt på grillen, smed vi noget røg-træflis på grillen – igen noget, vi ikke havde nået at afprøve sidste år.
Fiskene fik ca. et kvarter i alt på grillen, hvor de blev vendt undervejs.
Jeg kogte en portion mungbønner og havde egentlig planer om at bruge dem i en salat, men jeg fik ikke holdt øje med dem, så nogle af dem blev udkogte – og det går jo ikke i en salat! Jeg valgte derfor at hælde dem i en gryde sammen med en dåse hakkede tomater, lidt friskhakket chili samt paprika, cayennepeber, presset hvidløg og sort peber. Da det havde kogt en tid, blev det smagt til med salt og serveret sammen med de grillede skrubber – enkel, sund og velsmagende aftensmad.