Star Night – sort Pastisdrink

star night, sort cocktail, pastisdrink, lakridsdrink, pastis, gin

Der skal selvfølgelig drinks på bordet nytårsaften, og hvorfor ikke servere denne smukke Pastisdrink, Star Night? Drinken er en del af månedens benspænd, nytårsretter, hvor jeg laver sjove og skønne ting, man kan servere på årets sidste aften.

Ideen til denne pastisdrink opstod, da jeg fandt den pakke blæksprutteblæk frem, som jeg købte tidligere på måneden med den hensigt at bruge den til en nytårsret eller to. Jeg havde set blækket i den lokale Irma og kunne ikke stå for muligheden for at lege med blæk i køkkenet (jaja, jeg er et legebarn), og pludselig fandt jeg ud af, at jeg ville bruge det i en drink, som jeg så kunne pynte med den stjerneformerede carambole frugt. Jeg eksperimenterede lidt i køkkenet og kom frem til denne pastisdrink, som er baseret på pastis og gin. Pastis bruger jeg sjældent i madlavningen og i drinks, da den har en ret speciel smag, som kan være lidt svær at kombinere med andre ting, men her syntes jeg, at den passede godt sammen med det sorte blæksprutteblæk. Jeg prøvede også at tilsætte lidt citronsaft, men det syntes jeg ikke gjorde noget særligt for smagen, så det droppede jeg igen.

Star Night – sort Pastisdrink
1 drink

2 cl Pastis
4 cl gin
½-1 tsk blæksprutteblæk
5-6 isterninger
stjernefrugt/carambole
lidt lys sirup eller honning
lidt sølvkrymmel eller hvidt sukker

Knus isterningerne og hæld dem i en shaker sammen med pastis, gin og blæksprutteblæk. Ryst det godt sammen. Smør kanten af et cocktailglas med lidt sirup/honning og dyp kanten i krymmel/sukker, så det sætter sig fast på glasset. Hæld din pastisdrink i glasset og pynt med en tyk skive carambole.

Note: Denne pastisdrink er en kraftig sag med tydelig lakridssmag. Du kan som sagt sagtens lave en flot sort drink med anden smag, men jeg synes, det passer godt til drinken, at den er en stærk og kraftigt smagende sag, så den passer til den mørke farve.

Shy Lady – granatæbledrink med vodka og lime

granatæbledrink, drink, granatæble, granatæblejuice, lime, sirup, vodkaYesyes, så kommer der endnu en drink i forbindelse med grape- og lime-benspændet. Her er vi ovre i en letsyrlig og ret frisk granatæbledrink med lime og vodka. Jeg udsatte den for vores gæst, som jeg også serverede lammekølle med hvidløgskål for, og han var ret begejstret for den.

Shy Lady – granatæbledrink
3 drinks

18 cl granatæblejuice
12 cl vodka
4 cl lys sirup
ca. 4 cl friskpresset limesaft
limeskiver
isterninger

Rør granatæblejuice, vodka, sirup og limesaft sammen. Smag til – det kan være, du vil have lidt mere limesaft eller sirup i. Smid Fyld tre lave glas halvt med isterninger og fordel din granatæbledrink i dem. Stik nogle limeskiver i og servér drinken det samme.

Note: Denne drink er en dejlig frisk sag. Er du til søde drinks, er denne her nok ikke noget for dig, men kan du godt lide en vis syrlighed, så skal du prøve denne festlige drink.

Grapefrugtdrink – Grape That Orange!

grapefrugtdrink, grapefugt, grape, aperol, sirup, vodka, drinkEt benspænd med grape og lime kalder jo nærmest på drinks, så jeg mixede denne grapefrugtdrink i weekenden. Den har noget syre og lidt bitterhed men dog også et hint af sødme.

Grapefrugtdrink – Grape That Orange!
1 person

8 cl grapejuice
4 cl vodka
2 cl Aperol
1 tsk lys sirup
1 håndfuld isterninger

Pynt:
Lidt sirup
Hvidt sukker

Hæld alle ingredienser i en shaker og ryst godt. Smør lidt sirup på kanten af et cocktailglas. Hæld lidt sukker ud på en frokosttallerken og kør glaskanten rundt i sukkeret. Hæld derefter din grapedrink i cocktailglasset og servér drinken med det samme.

Note: En frisk men ikke for syrlig grapefrugtdrink, som får lidt ekstra bitterhed og farve fra Aperol og ’holdes i skak’ af lidt sirup og den søde sukkerkant.

Hindbærdrink med chokoladegitter

hindbærdrink med chokoladegitter, chokolade, dessert, dessertdrink, drink, hindbær, fløde, mælk, grenadine, kirsebærlikør, hindbærlikør, vaniljeJeg har længe tænkt på at bruge et chokoladegitter i enten en dessert eller en drink, så hvorfor ikke slå det sammen og bruge det i en dessertdrink?

Et chokoladegitter er en forholdsvis let måde at pynte en ret eller en drink, for det kræver kun noget chokolade og lidt tålmodighed. Du kan evt. pifte gitteret yderligere op ved at drysse det med spiseligt glimmerstøv, krymmel eller krydderier.

Hindbærdrink med chokoladegitter
1 drink

75 g frosne hindbær
4 cl hindbærlikør eller kirsebærlikør
4 cl fløde
4 cl mælk
lidt vaniljepulver
evt. lidt grenadine
30 g mørk chokolade

Start med at lave chokoladegitteret. Her smelter du chokoladen forsigtigt, inden du tegner gitteret på et stykke bagepapir, der ligger på et lille spækbræt. Er du usikker på, om du får lavet et chokoladegitter, der er stort nok i forhold til dit drinkglas, så tegn evt. glassets øverste kant af på den ene side af bagepapiret, vend det og tegn med chokoladen på den anden side. Du kan evt. også tegne stregerne på papiret, inden du vender det, så du kan bruge stregerne som guideline, når du tegner med chokoladen. Denne mængde er ret lille, så jeg brugte en tynd pensel, jeg ind imellem bruger i køkkenet, men laver du en større portion, kan du med fordel bruge en lille sprøjtepose. Når du har tegnet gitteret, putter du det i fryseren i mindst ti minutter.

Blend de øvrige ingredienser til en cremet hindbærdrink – smag til med grenadine. Hæld hindbærdrinken i et glas og pil forsigtigt dit chokoladegitter af bagepapiret. Læg gitteret oven på drinken, stik et sugerør ned og servér med det samme.

Note: En cremet og lækker hindbærdrink, som smagsmæssigt går godt sammen med et chokoladegitter.

Frozen Negroni

frozen negroni, drink, cocktail, campari, vermouth, gin, danskvand, isterningerHvis du savner lidt variation her i sommervarmen og er blevet træt af frosé og Strawberry Daiquiry, så prøv en Frozen Negroni!

I modsætning til de to førstnævnte så er Frozen Negroni en ret frisk og bitter sommerdrink og kan til en vis grad sammenlignes med den meget populære Aperol Spritz. Jeg kiggede på lidt forskellige opskrifter på nettet og freestylede derefter i køkkenet.

Frozen Negroni
1 drink

3 cl Campari
3 cl sød vermouth
2 cl gin
1-1½ spsk sukkersirup (sirup kogt i 5-10 minutter på lige dele sukker og vand)
8 isterninger
saften fra ½ appelsin
en appelsinskive
en limeskive
danskvand

Rør Campari, vermouth, gin og sukkersirup sammen i en høj kande/beholder og sæt det i fryseren i en times tid. Tag beholderen ud og blend alkoholen med appelsinsaft og isterninger, så det bliver en slush ice-agtig masse. Smag til med danskvand og hæld din Frozen Negroni i et glas. Pynt med frugtskiver og servér med det samme.

Note: Frozen Negroni er en herlig frisk og bitter drink til de varme sommerdage. Du bestemmer selv, hvor kraftig du vil have den ved at smage den til med danskvand – og er den for bitter til dig, kan du evt. tilsætte lidt mere sukkersirup. Det er dog en drink, der skal have en vis bitterhed – så er du advaret.