Sød og sommerlig mangodrink

Denne påske har jo nærmest budt på sommerstemning, så jeg måtte selvfølgelig shake en mangodrink, da jeg fik en ven på besøg. Godt nok blev den serveret på påskens sidste dag, så der var lidt for koldt til at sidde ude, men solen skinnede ind gennem vinduerne, og vi legede, at det var sommer.

Denne mangodrink er en ret sød sag, men du kan justere sødmen med citronsaft.

Sød og sommerlig mangodrink
1 person

8 cl appelsinjuice
4 cl hvid rom
3 cl mangolikør
citronsaft
en håndfuld isterninger
en myntekvist

Hæld appelsinjuice, rom og likør i en shaker sammen med isterningerne. Ryst godt og smag til med citronsaft. Hæld din mangodrink i et glas sammen med et par isterninger og en myntekvist, inden du serverer den på en solbadet terrasse.

Note: Sød og dejlig mangodrink, hvor du ikke kan smage alkoholen – så er du advaret!

Citrusdrink med rom

citrusdrink, drink, cocktail, appelsin, citron, rørsukker, cointreau, rom

Jeg havde nogle appelsiner liggende, som var begyndt at tørre lidt ind, så jeg tænkte, at de ville være gode at bruge i en citrusdrink. Jeg har nemlig tidligere lavet en citrusdrik om vinteren, hvor man rigtig kan slå sig løs med masser af citrusfrugter, så jeg kogte en lidt sødere udgave af den og brugte i denne forårsagtige drink, som jeg selvfølgelig pyntede med lidt kagepynt.

Citrusdrik

2 appelsiner
3 citroner
1 dl rørsukker
½ l vand

Skræl det yderste af skallen på citroner og appelsiner med en kniv. Prøv at undgå at få den hvide hinde med. Hæld appelsin- og citronskallerne i en gryde sammen med vand og sukker og lad det koge i ca. 8 minutter. Mens det koger, piller du eventuelle store stykker hvid hinde af citronerne og appelsinerne og blender dem derefter til en ensartet masse.

Si den kogte saft og gem skallerne – dem kan du bruge i en citrusmarmelade. Hæld den blendede citrusmasse gennem en si – pres gerne frugtkødet lidt, så det slipper mere saft – og hæld den kogte saft og den blendede saft sammen. Husk at gemme pulpen fra de blendede citrusfrugter – de bruges nemlig også i føromtalte citrusmarmelade. Stil din citrusdrik i køleskabet, indtil den er helt afkølet.

Citrusdrink med rom
1 drink

10 cl iskold citrusdrik
4 cl lys rom
2 cl cointreau
evt. citronsaft

Pynt:
lys sirup
farvet sukker
citronmelisse

Gnid kanten af et glas med lidt lys sirup og dyp kanten i farvet sukker. Tag en shaker og hæld citrusdrik og lys rom i sammen med en håndfuld isterninger. Ryst godt og si isterningerne fra. Smag din citrusdrink til med cointreau og evt. lidt citronsaft og pynt med lidt citronmelisse.

Note: Mild og behagelige citrusdrink med et snert af alkohol i skønne påskeglade farver. Lav den uden alkohol, og du kan servere den for børn.

Jordbærgin med twist

jordbærgin, gin & tonic, g&t, gin, tonic

Gemalen fik en jordbærgin til sin fødselsdag i sidste måned, og den har jeg set frem til at prøvesmage, for jeg elsker at prøve nye ting – også selvom jeg er lidt skeptisk, når det kommer til forskellige slags alkoholbrands, der tilsætter ekstra smag. I bund og grund foretrækker jeg en klassisk gin & tonic, men det kunne jo være, at dette var en positiv overraskelse.

Denne jordbærgin er af mærket GinMG, og jeg smagte på den, inden jeg blandede en gin & tonic. Den har en ret tydelig og sød jordbærsmag, men smagte ikke syntetisk. Jeg kombinerede den med en tonic fra Fentimans. Jeg blandede den i forholdene 2 dele gin til 3 dele tonic, for jeg kan godt lide kraftige gin & tonics.

Jeg har jo kagepynts-benspænd, og jeg så dette drink-eksperiment som en glimrende anledning til også at få brugt noget kagepynt. Du kender sikkert tricket med at køre kanten af et drinkglas i lidt lys sirup eller honning, inden man dypper det i sukker eller salt. Samme trick kan man naturligvis også gøre med kagepynt, så det gjorde jeg.

jordbærgin, gin & tonic, g&t, gin, tonic

Jeg var dog ikke færdig med at eksperimentere, så jeg dryssede også lidt lakridsgranulat i drinken for at give jordbærsmagen lidt modspil. Er du typen, der godt kan lide kombinationen af jordbær og chokolade, så kan du evt. dyppe kanten af glasset i lidt fintrevet chokolade. Jeg satser på at lege videre med ginnen, når vi kommer lidt tættere på sommer og atter har frisk mynte i haven, for det tror jeg også kan være ret lækkert at kombinere med en jordbærgin.

Portonic – simpel portvinsdrink

portonic, portvin, tonic, citron, isterninger, portvinsdrink, drink, cocktail

Da vi holdt portvinssmagning for nylig (hvor vi blandt andet serverede vaniljemarineret laks samt hasselbach kartofler), serverede jeg denne portonic som velkomstdrink. Det er – som navnet også antyder – en portvinsudgave af en gin & tonic, hvor ginnen er udskiftet med tonic. Det er selvfølgelig en opfindelse fra portvinens land, Portugal. Jeg har læst et sted, at de typisk laver den half n’ half, men jeg foretrækker knapt så søde drinks, så jeg tilføjede lidt mere tonic.

Portonic
1 drink

4 cl hvid portvin
6 cl tonic
en skive citron
isterninger

Hæld portvin i et glas og tilføj derefter tonic. Tag en skive citron, klem den lidt over glasset, så så der ryger et par dråber i drinken og put derefter både citronskive samt isterninger i drinken. Ny den med det samme.

Note: Portonic er en sødere udgave af en almindelig gin & tonic. Du kan justere sødmen med lidt ekstra citronsaft eller eventuelt tilføje lidt mere tonic.

Star Night – sort Pastisdrink

star night, sort cocktail, pastisdrink, lakridsdrink, pastis, gin

Der skal selvfølgelig drinks på bordet nytårsaften, og hvorfor ikke servere denne smukke Pastisdrink, Star Night? Drinken er en del af månedens benspænd, nytårsretter, hvor jeg laver sjove og skønne ting, man kan servere på årets sidste aften.

Ideen til denne pastisdrink opstod, da jeg fandt den pakke blæksprutteblæk frem, som jeg købte tidligere på måneden med den hensigt at bruge den til en nytårsret eller to. Jeg havde set blækket i den lokale Irma og kunne ikke stå for muligheden for at lege med blæk i køkkenet (jaja, jeg er et legebarn), og pludselig fandt jeg ud af, at jeg ville bruge det i en drink, som jeg så kunne pynte med den stjerneformerede carambole frugt. Jeg eksperimenterede lidt i køkkenet og kom frem til denne pastisdrink, som er baseret på pastis og gin. Pastis bruger jeg sjældent i madlavningen og i drinks, da den har en ret speciel smag, som kan være lidt svær at kombinere med andre ting, men her syntes jeg, at den passede godt sammen med det sorte blæksprutteblæk. Jeg prøvede også at tilsætte lidt citronsaft, men det syntes jeg ikke gjorde noget særligt for smagen, så det droppede jeg igen.

Star Night – sort Pastisdrink
1 drink

2 cl Pastis
4 cl gin
½-1 tsk blæksprutteblæk
5-6 isterninger
stjernefrugt/carambole
lidt lys sirup eller honning
lidt sølvkrymmel eller hvidt sukker

Knus isterningerne og hæld dem i en shaker sammen med pastis, gin og blæksprutteblæk. Ryst det godt sammen. Smør kanten af et cocktailglas med lidt sirup/honning og dyp kanten i krymmel/sukker, så det sætter sig fast på glasset. Hæld din pastisdrink i glasset og pynt med en tyk skive carambole.

Note: Denne pastisdrink er en kraftig sag med tydelig lakridssmag. Du kan som sagt sagtens lave en flot sort drink med anden smag, men jeg synes, det passer godt til drinken, at den er en stærk og kraftigt smagende sag, så den passer til den mørke farve.