December: Nytårsretter

vinterdrink, frozen, nytårsdrink, drink, absinth, lys rom, sprite, isterninger, blå curacaoDet er tid til årets sidste benspænd, og jeg har meget passende valgt, at det skal være nytårsretter. Det kan måske virke lidt pudsigt her i starten af december, hvor der jules overalt, men nu jeg jo haft flere jule-benspænd gennem tiden – julekonfekt, juleretter fra andre lande samt julesmåkager.

Men hvad er egentlig nytårsmad? Se, det kan jo være ret forskelligt fra fest til fest. Da jeg var barn, blev torsk altid nævnt som en klassisk nytårsret, og det er den sådan set stadig. Men jeg har blandt andet også fået fondue, raclette, jomfruhummere, vildtkød og oksemørbrad gennem årene på årets sidste dag. Kort sagt – anything goes så længe det er festligt.

Jeg vil prøve at komme vidt omkring denne måned, så jeg både når nogle forretter, hovedretter, desserter, drinks samt snacks. Der bliver forhåbentlig både nogle enkle og nogle lidt mere komplicerede retter, og mon ikke også der kommer en vegetarret eller to?

Hvad vil du anbefale til nytårsaften?

Liste over nytårsinspiration:
Frozen
French 75
Dessertdrink med chokoladelikør
Rugblinis med svampe
Flydende rejecocktail
Lakseroulade
Rejeroulade
Gratinerede blåmuslinger
Intervalstegt rådyrkølle
Rådyrfilet
Grillede oksekødsruller
Grillet lårtunge
Citron-islagkage
Citron-yoghurtis med karamelflage
Hindbær panna cotta
Chokoladekage med chokomousse og hasselnødder
Kahluamousse

5 thoughts on “December: Nytårsretter

  1. Åh, hele vores barndom fik vi raclette – favoritten var championener og rejer med ost i ‘kasse-gryden’ og stegte minibøffer ovenpå 😄
    Nu til dags har jeg tit arbejdet nytår og fået stjerneskud eller pålægskagemand af selveste kommunen 😉

    – A

    • Det er også en hyggelig tradition at lave maden ved bordet! Det er dog efterhånden mange år siden, vi har gjort det, da der har været mange små børn inkluderet de sidste mange år, og der fungerer raclette/fondue ikke så godt 😉

  2. Pingback: Stegte rejer med mangosauce - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  3. Pingback: Citron-gnocchi med pesto, græskar og grønkål - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *