BLT sandwich, sandwich, toastbrød, tomater, salat, bacon, svinekød, frokost, mayonnaiseBLT sandwichen er ifølge Wikipedia den næstmest populære sandwich i USA, og jeg har ofte set referencer til den i diverse amerikanske tegneserier. Jeg tror dog aldrig, at jeg har smagt en, og da den er helt ufattelig let at lave, så blev sådan en sandwich brugt som forret, da vi i går skulle teste et færdigmix, som jeg fik tilsendt fra USA i foråret.

En BLT sandwich består af:

2 stykker toastbrød
mayonnaise, som smøres på brødet
ristede baconskiver
tomatskiver
salatblade

Jeg tilføjede også lidt peber men undlod salt, da der trods alt var bacon i. Og sådan en sandwich smager temmelig godt, så jeg kan godt forstå, at den er populær ovre i staterne.
Jeg ville også afprøve dette færdigmix, som så ganske lovende ud. Jeg havde ikke tænkt på, hvor stor portionen blev, når den havde kogt, så vi blev da rigeligt mætte, da vi som sagt indledte måltidet med en BLT.
Tilberedningen var let: Bring vand i kog, tilføj en smule smør, tilsæt færdigmix, når smørret er smeltet, og lad det simre under låg i 20-25 minutter. Resultatet blev en god og kraftig bønne-ris ret, som havde en tung og mørk smag. På pakken er det også foreslået, at man kan tilføje lidt røget pølse, og det vil passe fint til krydderierne. Jeg syntes dog, at portionen i forvejen var rigelig stor til gemalen og jeg, så jeg var glad for, at jeg ikke havde puttet det i. En sprød salat ville gøre sig godt til.