BLT sandwich og første færdigmix

BLT sandwich, sandwich, toastbrød, tomater, salat, bacon, svinekød, frokost, mayonnaiseBLT sandwichen er ifølge Wikipedia den næstmest populære sandwich i USA, og jeg har ofte set referencer til den i diverse amerikanske tegneserier. Jeg tror dog aldrig, at jeg har smagt en, og da den er helt ufattelig let at lave, så blev sådan en sandwich brugt som forret, da vi i går skulle teste et færdigmix, som jeg fik tilsendt fra USA i foråret.

En BLT sandwich består af:

2 stykker toastbrød
mayonnaise, som smøres på brødet
ristede baconskiver
tomatskiver
salatblade

Jeg tilføjede også lidt peber men undlod salt, da der trods alt var bacon i. Og sådan en sandwich smager temmelig godt, så jeg kan godt forstå, at den er populær ovre i staterne.
Jeg ville også afprøve dette færdigmix, som så ganske lovende ud. Jeg havde ikke tænkt på, hvor stor portionen blev, når den havde kogt, så vi blev da rigeligt mætte, da vi som sagt indledte måltidet med en BLT.
Tilberedningen var let: Bring vand i kog, tilføj en smule smør, tilsæt færdigmix, når smørret er smeltet, og lad det simre under låg i 20-25 minutter. Resultatet blev en god og kraftig bønne-ris ret, som havde en tung og mørk smag. På pakken er det også foreslået, at man kan tilføje lidt røget pølse, og det vil passe fint til krydderierne. Jeg syntes dog, at portionen i forvejen var rigelig stor til gemalen og jeg, så jeg var glad for, at jeg ikke havde puttet det i. En sprød salat ville gøre sig godt til.22 thoughts on “BLT sandwich og første færdigmix”

 • Mmm, jeg har en forkærlighed for den engelske måde at lave baconsandwich på: Bacon steges, hvorefter brødet ristes i baconfedtet, evt. sammen med et par skiver tomat – syndigt, og SÅ lækkert. Den amerikanske model lyder nu også god.

 • Mmm, jeg har en forkærlighed for den engelske måde at lave baconsandwich på: Bacon steges, hvorefter brødet ristes i baconfedtet, evt. sammen med et par skiver tomat – syndigt, og SÅ lækkert. Den amerikanske model lyder nu også god.

 • En skam at det er så usundt med bacon for det smager rigtig godt. Det skal dog være sprødstegt, den spanske udgave er sådan en slatten og ikke sprød én, ikke mig ;-(

 • En skam at det er så usundt med bacon for det smager rigtig godt. Det skal dog være sprødstegt, den spanske udgave er sådan en slatten og ikke sprød én, ikke mig ;-(

 • Lene – ja, det ærgrer mig bare, at jeg endnu ikke har fundet en udgave, som er et sikker hit. Nu hører vi så tit om, at al den gode bacon bliver solgt til udlandet, og det er noget værre juks, man kan finde i de danske butikker, men jeg har nu ikke været så imponeret de gange, hvor jeg har prøvet de dyrere og mere eksklusive baconmærker.

 • Lene – ja, det ærgrer mig bare, at jeg endnu ikke har fundet en udgave, som er et sikker hit. Nu hører vi så tit om, at al den gode bacon bliver solgt til udlandet, og det er noget værre juks, man kan finde i de danske butikker, men jeg har nu ikke været så imponeret de gange, hvor jeg har prøvet de dyrere og mere eksklusive baconmærker.

 • BLT er en af de bedste – og nemmeste – sandwiches der findes, især hvis tomaterne er rigtig gode 🙂

  Ret sjovt, for jeg har op til flere af den slags ris/bønneretter liggende – samme mærke – som min Mama har sendt mig. Jeg har bare ikke fået dem afprøvet endnu. I USA kunne der fåes en polsk (??) pølse der hedder Kielbasa – eller noget i den stil som vi tit fik i bønneretter…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • BLT er en af de bedste – og nemmeste – sandwiches der findes, især hvis tomaterne er rigtig gode 🙂

  Ret sjovt, for jeg har op til flere af den slags ris/bønneretter liggende – samme mærke – som min Mama har sendt mig. Jeg har bare ikke fået dem afprøvet endnu. I USA kunne der fåes en polsk (??) pølse der hedder Kielbasa – eller noget i den stil som vi tit fik i bønneretter…..

  Mange hilsner
  Birthe

 • Uhhh sådan en sandwich ville ligge godt i min mave. Bacon er så god i mad. Elsker den salte og røget smag. Jeg syntes det er ret sjovt med alle de færdig mix der findes. Kigger spændt med for at se de kommende blogindlæg.

 • Uhhh sådan en sandwich ville ligge godt i min mave. Bacon er så god i mad. Elsker den salte og røget smag. Jeg syntes det er ret sjovt med alle de færdig mix der findes. Kigger spændt med for at se de kommende blogindlæg.

 • NYBH – denne her overraskede i hvert fald positivt – der var godt med krydderier i, og så mættede den jo meget, når den mest bestod af bønner og ris. Hvis vi havde noget lignende herhjemme, kunne jeg muligvis godt finde på at have et par poser liggende – også selvom det er let at lave selv 🙂

 • NYBH – denne her overraskede i hvert fald positivt – der var godt med krydderier i, og så mættede den jo meget, når den mest bestod af bønner og ris. Hvis vi havde noget lignende herhjemme, kunne jeg muligvis godt finde på at have et par poser liggende – også selvom det er let at lave selv 🙂

 • Vibeke – bacon er nemlig skønt! 😉
  Det er også sjovt at prøve færdigmixes, for det plejer jeg ikke at købe – men nu skal der altså leges lidt 😉

 • Vibeke – bacon er nemlig skønt! 😉
  Det er også sjovt at prøve færdigmixes, for det plejer jeg ikke at købe – men nu skal der altså leges lidt 😉

 • Super godt tema du har valgt – for det har jo ganske rigtigt fået ry af fedtede burgere.
  Og jeg er også fan af BLT, som jeg spiser når jeg er i England, for de også er et hit.
  Knus

 • Signe – tak skal du have. Der er i hvert fald mange spændende retter i den kogebog, jeg har liggende, så nu skal jeg blot have planlagt, hvornår jeg skal nå at lave dem! 😀

 • Uhm, den færdigmix kunne jeg godt bruge på dage, hvor hovedet er helt tomt, eller man har travlt. Har du købt den i et supermarked, Piskeris?

 • Klidmoster – hæhæhæ, det udtryk må jeg huske! Jeg brugte en discountbacon, der ikke var så meget fedt på, og den var ok. Kan dog ikke huske mærket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *