Bistro Lupa

Bistro Lupa

Bistro Lupa ligger ikke så langt fra Østre Gasværk, og det var utrolig belejligt for nylig, hvor vi skulle finde et spisested inden en teaterforestilling. Lupa er samtidig en restaurant, jeg længe har villet prøve, da maden ikke blot er vegetarisk men også med fokus på bæredygtighed i det hele taget. Af samme grund bruger restauranten også til tider nogle lidt aparte råvarer i madlavningen (såsom rester af te i drinksfremstilling), men det gjorde mig blot endnu mere nysgerrig.

Spiser man hos Bistro Lupa på en tirsdag eller onsdag, kan man vælge mellem en fem retters menu til 499 kr eller a la carte kortet, men spiser du der torsdag, fredag eller lørdag, kan du kun vælge menuen. Så det gjorde vi denne torsdag aften. Maden blev derefter serveret som deleretter.

Jeg snuppede desuden en cocktail lavet på kombucha, hyldeblomst, rom, gran-destillat og sherry. En ret anderledes men ikke desto mindre spændende kombination, som havde en diskret sødme og frisk smag.

restaurant lupa, restaurant i København, vegetarrestaurant, vegetar på Østerbro, vegetarrestaurant i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Første servering bestod af tynde skiver kartofler med porre, hamp-mælk og kartoffelchips. En smuk og indbydende anretning, som har en dejlig frisk smag.

Der kom samtidig disse luftige milk bread bun på bordet – smurt med en pesto lavet på purløg og ramsløg. Når nu brød skal indgå i menuen, så gør det slet ikke noget, at det er på denne måde! Fremragende pesto og lækkert brød.

En af mine yndlingsgrøntsager er aubergine, så jeg var naturligvis begejstret, da næste ret bestod af saftig aubergine på en bund af rød peberfrugtcreme – toppet med persille og quinoa. En god, smagfuld servering, hvor især persille og cremen komplimenterede auberginen fint.

restaurant lupa, restaurant i København, vegetarrestaurant, vegetar på Østerbro, vegetarrestaurant i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi kunne ikke lade være med at smile, da den næste tallerken kom på bordet. En festlig anretning med popcorn og grillet majskolbe. Sidstnævnte smurt med en creme og pyntet med majsflager med kommen i. Det sidste kunne man heldigvis dårligt smage, for jeg er virkelig ikke fan af kommen, men en skøn og anderledes servering.

Nu kom vi til selve hovedretten, der bestod af blomkål med sennepsfrø og umami bouillon. Blomkålen var bagt tilpas meget til, at den stadig havde noget fasthed men også havde fået en næsten nøddeagtig smag. En god ret – men lidt anonym i sammenligning med de forrige retter.

restaurant lupa, restaurant i København, vegetarrestaurant, vegetar på Østerbro, vegetarrestaurant i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Denne dag bestod desserten af apfel strudel, og det passede godt til det kolde, blæsende efterårsvejr udenfor. Da jeg så, at restauranten allerede havde sat hjemmelavet gløgg på menukortet, så valgte jeg at bestille det til desserten, for jeg kunne godt bruge en krydret drik at lune mig på. Selve gløggen var faktisk ikke så kraftig, som jeg havde håbet på, men den passede rigtig godt sammen med den sprøde, søde dessert.

Betjeningen var meget venlig, hjælpsom og smilende, og vi havde en rigtig hyggelig oplevelse hos Bistro Lupa. Det er et sted, der formår at være kreativ i bæredygtighedens tegn og samtidig servere nyskabende og velkomponerede retter. Det er dog ikke et sted, jeg vil anbefale til dig, der mest er til en klassisk bøf med bearnaise. Restaurant Lupa har en lidt anden smagspalette og henvender sig først og fremmest til folk, der holder af nordisk vegetarmad og naturvin. Men er man til det, så får man også noget for pengene her.

Jeg ender på fem stjerner med pil op til Restaurant Lupa.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *