Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg elsker indisk mad og har flere gange undersøgt, hvad København kan byde på af indiske spisesteder. Selv er jeg glad for Indian Taj, hvor jeg har haft flere gode spiseoplevelser, men flere har også anbefalet mig at prøve Al-Diwan på Vesterbro, så i sidste uge tog jeg gemalen under armen og lokkede ham med på restaurant.

Vi blev budt velkommen på Al-Diwan, hvor vi fik vinduespladser. Det var både godt og skidt, for det gav masser af lys, så det var let at få ordentlige billeder af maden, men det gav samtidig også en del støj fra gaden, da der ikke var fokuseret på støjisolering.

Til forret fik vi en række små serveringer, som vi delte. Det øverste billede viser chicken chat, der var marineret kylling med kikærter, peberfrugt, løg, kartofler, tomater og masala. En god basisret, da krydringen var mild, og retten indeholdt en god mængde grøntsager og kikærter.

Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseEt brandvarmt fad blev sat på bordet, og denne portion mixed grill var til gengæld krydret lidt mere og havde flere smagsnuancer. I øvrigt en smuk servering, der udstrålede sommer og sol.

Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSammen med de to retter fik vi også lidt tilbehør – først denne raita, som var mild og behagelig.

Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var også disse tre dressinger til forretterne, hvor den midterste var en ret ondskabsfuld og stærkt krydret sag, som vi blev advaret mod. Vi turde dog godt prøve den, men den skulle helt sikkert spises i beherskede mængder.

Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseHovedretten sammensatte vi selv – det var nemlig tag-selv-buffet på Al-Diwan. Normalt undgår jeg buffet-tilbud, for dels foretrækker jeg portionsserveringer, dels kan buffet-retter let ende i at blive lidt for mainstream og kedelige. Nåja – og så får de fleste mennesker spist for meget, når der er buffetbord, og jeg er ingen undtagelse.

Jeg samlede lidt forskellige retter på min tallerken og kunne konkludere, at det overordnet smagte glimrende, men at jeg savnede lidt flere udfordringer på smagspaletten. Der måtte godt have været flere stærke retter og større variation i smagsnuancerne.

Restaurant Al-Diwan, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseBuffetbordet bød også på flere dessertmuligheder, og selvom jeg var ret mæt på det tidspunkt, måtte jeg alligevel gribe chancen for at teste, hvad restauranten kunne byde på. Nu er det indiske køkken ikke ligefrem kendt for sine desserter, så jeg tog også en lille tallerken og holdt mig til disse to smagsprøver, som var milde, forholdsvis søde og ret uskadelige. Ikke lige mig. Det var lidt for bløbbet og kedeligt.

Samlet set var maden på Al Diwan udmærket, hvor forretterne helt sikkert var det mest interessante. Jeg savnede lidt mere spræl og kant og følte, at alt for mange af retterne var tilpasset danske smagsløg. Lidt ærgerligt, for der er jeg trods alt blevet udfordret mere på Indian Taj.

Til gengæld er betjeningen hos Al Diwan god, venlig og nærværende, og vi følte os meget velkommen, da vi spiste der. Jeg elsker, når tjenere udstråler glæde og stolthed over det sted, de arbejder for. Betjeningen er også med til at hive oplevelsen op på fire stjerner ud af seks.