restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelseForleden tog gemalen og jeg på Indian Taj, hvor vi skulle spise med vores venner. Det er en indisk restaurant, gemalen og jeg fandt frem til for flere år siden efter i lang tid at have ledt efter et godt spisested med rimelige priser i nærheden af Imperial og Palads.

Jeg ville prøve noget nyt, og da jeg flere gange har kigget interesseret på opskrifterne på lassi, de sidste gange jeg har lavet indisk, så måtte jeg prøve en mango lassie. Nøøøj, hvor smagte det godt! Meget lækker, lidt cremet og tydelig mangosmag! Mmm! Den var også meget velvalgt i forhold til forretten.

restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi havde først talt om at tage en forret, men så sultne var vi heller ikke, og maden plejer at mætte godt der, så vi tog blot pappadums og dip til. Den hvide er en myntedip, som er dejlig frisk, mens den grønne er ret stærk – tror der er chili og noget andet ondt i. Der var lassien særdeles nyttig, for den mildnede den stærke smag på en helt anden måde, end vand ville gøre.

restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg delte to hovedretter. Jeg valgte phesant curry – farseret fasan med hele krydderier i en mild gylden indisk vildtsauce – mens han tog lammekød mutton do piaza – chefkokkens egen opskrift på velkrydret lammekød og løg.

Vi fik ris med grøntsager i samt naanbrød med hvidløg og en omgang raita.

Der var godt med bid i retterne, uden at de var voldsomme. Jeg synes ikke, at min ret var speciel mild (vi har før fået mildere restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelse
retter på den restaurant), men den smagte godt, og det var spændende at prøve noget nyt. Restauranten har i øvrigt et stort udvalg af vegetarretter, og vi var tæt på at tage en af dem. I det hele taget synes jeg, det er svært at vælge mellem retterne derinde, fordi der er så mange ting, jeg gerne vil smage.

Vi har aldrig prøvet at få dessert derinde, men en dag må jeg sørge for at smage deres kulfi.
restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelse
Men alt i alt var det atter en gang en succes – maden var vanen tro velsmagende, godt krydret og spændende, og betjeningen var venlig, hvor tjeneren også var god til at anbefale, hvor store portioner vi burde tage af de forskellige ting, så vi f.eks. var to om at dele en portion raita og naanbrød.

restaurant, restauranter i København, Indian Taj, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet er en restaurant, der ligger dejlig centralt, prislejet er fornuftigt, og vi plejer at kunne få bord uden at bestille i forvejen.
Vi kommer helt sikkert igen, og jeg vil klart anbefale til folk, der godt kan lide krydret mad (og/eller vegetarer – ud fra de mange vegetarretter), som gerne vil spise sig mæt for under 200 kr. Fem ud af seks stjerner herfra.

Og så skulle vi endelig se Up. Jeg har glædet mig meget længe til denne film, selvom jeg fandt oplægget temmelig mystisk. Men det er jo en Pixar-film, og det plejer at være et hit. Anmelderne har været meget begejstrede for filmen, og jeg kan kun være enig. Det er en fantastisk film, og det er nok den Pixar-film, jeg har grædt og grinet mest til. Den forstår virkelig både at tale til børn og voksne, for der er både meget rørende scener, falden-på-halen komedie og mere subtile jokes (såsom hunde, der spiller poker), og den fortjener helt bestemt de seks stjerner, som Politikens anmelder gav den.

Jeg ved ikke, om det er min yndlings-Pixarfilm – jeg holder meget af Monsters Inc. og Finding Nemo, ligesom Toy Story-filmene også er godt udtænkt – men den er blandt de allerbedste, de har lavet.

Se den, se den, se den – og husk lommetørklæder!